tromaktiko: To ΑΚΕΛ για τα 66 χρόνια από τη Χιροσίμα

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

To ΑΚΕΛ για τα 66 χρόνια από τη Χιροσίμα



Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να εντάξει το ζήτημα των πυρηνικών ακόμα πιο ενεργά στην ημερήσια διάταξη της εξωτερικής πολιτικής...
πάντα με σεβασμό στην κυριαρχία και ανεξαρτησία των κρατών, αλλά πρώτιστα με δέσμευση στην πολιτική ειρήνης στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα 66 χρόνια από την επέτειο της Χιροσίμα, η ΚΕ του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «ο πόλεμος και ειδικά ο πυρηνικός πόλεμος, αποτελεί μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας κατά τον 20ο αιώνα, τον οποίο όλοι ενθυμούμαστε ως σύγχρονο παράδειγμα αγώνα ενάντια στα πυρηνικά όπλα και την απειλή χρήσης τους».
Επίσης, η ΚΕ του ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για αποπυρηνικοποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και θεωρεί ότι «η Μεσόγειος θάλασσα, περιοχές της οποίας βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και εκμετάλλευσης, πρέπει να αποτελέσει λεκάνη ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας για τους λαούς και όχι μπαρουταποθήκη».
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας ότι η Κύπρος δεν έχει το δικαίωμα και δεν πρέπει να αξιοποιήσει τυχόν κοιτάσματα φυσικού αερίου, πριν από τη λύση του Κυπριακού, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η «πρέπουσα αντίδραση» από τουρκικής πλευράς, δεν είναι οι απειλές, αλλά η ενεργή συμβολή της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού, την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!