tromaktiko: 2 χρόνια ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Ώρα ευθύνης και απολογισμού…

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

2 χρόνια ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Ώρα ευθύνης και απολογισμού…



Μετά από μια διαδρομή δύο ετών, η Κυβέρνηση αυτή βρίσκεται μπροστά σε δύσκολα διεθνή αλλά και εσωτερικά διλήμματα. Διλήμματα τα οποία δυστυχώς σχεδόν κάθε δίμηνο, τα μεταφέρει με άκομψο πολλές φορές –εως και τρομοκρατικό- τρόπο στον Ελληνικό λαό.
Δε μηδενίζουμε τα πάντα, έγιναν και αρκετές τομές οι οποίες έπρεπε να γίνουν χρόνια τώρα. Αλλά η έλλειψη αποφασιστικότητας, οι παλινωδίες, η διατήρηση ισορροπιών, το βαθύ συντηρητικό και όχι προοδευτικό Πα.Σο.Κ. που θέλει να διατηρήσει τα συνδικαλιστικά κεκτημένα, η αδυναμία αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου στους πολίτες, όλα αυτά έχουν φέρει την κοινωνία στα όρια της.
Πληρώνουν οι ίδιοι άνθρωποι που φτάσανε πια στα όρια της ατομικής αξιοπρέπειας, οι μικρομεσαίοι οι οποίοι είναι με το λουκέτο στο χέρι, οι περισσότεροι το έχουν βάλει ήδη…
Η ατιμωρησία που δυστυχώς συνεχίζεται έχει κάνει την κοινωνική νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης από ισχνή έως μηδενική. Το λυπηρό και ανησυχητικό σε αυτή τη φάση που τα πάντα διεθνώς είναι ρευστά, είναι ότι έχουμε μια αντιπολίτευση που ηγούνται πολιτικοί και ειδικά ο κος Σαμαράς, άκρως επικίνδυνοι με μία τυχοδιωκτική ηθελημένη άγνοια της κατάστασης.
Όμως θεωρώ ότι μόνος του ένας πολιτικός φορέας δε μπορεί να σηκώσει το βάρος της σημερινής εθνικής και παγκόσμιας κρίσης και πρέπει λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης να διασφαλίσει την χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους μήνες και να πάει τη χώρα σε εκλογές, όχι για να διασωθεί πολιτικά το ίδιο το Πα.Σο.Κ. (τέτοιες ώρες δεν έχει καμία σημασία αυτό), αλλά για να αναλάβουν όλοι (λαϊκιστές, ψευτοαριστεροί, συνδικάτα κλπ) και φυσικά και πολλοί μέσα στο ίδιο το Πα.Σο.Κ. τις ευθύνες που τους αναλογούν, απέναντι στην χώρα και στον Ελληνικό λαό.

Φώτης Ζέρβας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!