Καπνιστό σολομό κομμένο σε φέτες της εταιρείας John Ross
O γνωστός οίκος εδώ και χρόνια ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και συνταγή για το κάπνισμα των σολομών που ψαρεύονται από τις παγωμένες θάλασσες της βόρειας Σκοτίας.
* Ροδοζάχαρη από το Αίγιο
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που παράγεται με την παλιά μοναστηριακή συνταγή της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών από μοναχούς και το βρίσκετε μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή και στο μοναστήρι.
* Αιγινίτικο ψάρι
Κόκκινο χωρίς κόκαλο και πραγματικά δυσεύρετο, από έναν ψαρά του όμορφου νησιού.
* Κουμ κουάτ από την Κέρκυρα
Αλατσιόλες. Μικροσκοπικές και λίγο ζαρωμένες ελίτσες, πραγματικά πεντανόστιμες, με κουκούτσι που βγαίνει εύκολα από το μικρό deli-μπακάλικο «Ξαθέρια» στην οδό Αποκορώνου 9 στα Χανιά.
* Κασέρι Σαμοθράκης
Με την τοπική ονομασία του, κασκαβάλι, από το τυροκομείο του Βασίλη Παπανικολάου στο χωριό Μακριλιές.
* Μανούρα Σίφνου
Εξαιρετικής γεύσης λευκό τυρί από κατσικίσιο γάλα, που ωριμάζει σε οινολάσπη και στη συνέχεια σε κιούπια. Αν βρεθείτε στο όμορφο κυκλαδονήσι, να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.
* Μορταδέλα Emilia της εταιρείας Citterio
Λεπτή γεύση και ξεχωριστό άρωμα σε ένα γνήσιο ιταλικό προϊόν.
* Πέστο Rosso σε λάδι της Nord Salse
Το έντονο άρωμα του φρέσκου βασιλικού «μπερδεύεται» ευχάριστα με ώριμες ντομάτες, καρύδια, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τριμμένο πεκορίνο και μυρωδικά.
womenonly.gr