tromaktiko: Χανιά: Ρεκόρ 3ετίας στην πτώση του τζίρου

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Χανιά: Ρεκόρ 3ετίας στην πτώση του τζίρου



Την υψηλότερη πτώση της τελευταίας τριετίας σημείωσε αυτό το καλοκαίρι, κατά την περίοδο των εκπτώσεων, ο τζίρος στο...
 λιανεμπόριο, έναντι πτώσης 15% το καλοκαίρι του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα κινήθηκε σε λίγο καλύτερους ρυθμούς αφού η μείωση άγγιξε το 10% αν αναλογιστεί κανείς πως σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η μείωση έφθασε έως και το 60%.

Σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου και συγκεκριμένα:

έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός και ηλεκτρικά είδη -14%
καλλυντικά, φαρμακευτικά -13%
ένδυση, υπόδηση -10%
βιβλία, χαρτικά είδη -10%
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της ΕΣΕΕ (ΙΝ.ΕΜ.Υ) σε 84 εμπορικούς συλλόγους όλης της χώρας για την πορεία των θερινών εκπτώσεων. Οι εκπτώσεις έδωσαν ήδη τη θέση τους στις προσφορές όπου οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν εποχιακά προιόντα σε ακόμη καλύτερες τιμές.

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τονίζει :

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει την λήξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων έτους 2011. Παρακαλούμε τους κύριους συναδέλφους να αφαιρέσουν από παντού όλες τις σχετικές πληροφοριακές επιγραφές που αναφέρονται στις εκπτώσεις. Τους ενημερώνουμε βέβαια ότι όσοι θέλουν μπορούν να προβούν σε 10 ήμερο προσφορών κοινοποιώντας την πραγματοποίηση τους στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Συγκεκριμένα επιτρέπονται οι προσφορές προϊόντων για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες μέρες , εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων , σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. Η αίτηση δήλωσης προσφορών διατίθεται στο γραφείο μας (Ελ.Βενιζέλου 4 , Μέγαρο ΕΒΕΧ 3ος , τηλ.επικοινωνίας 28210-43028 / 09:30-13:30)
Ενημερώνουμε τους φίλους καταναλωτές ότι μπορούν να προμηθευτούν εποχιακά προϊόντα σε ακόμα καλύτερες τιμές από τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν προσφορές αλλά και νέα προϊόντα από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους και στην περίοδο εκπτώσεων των τοπικών χανιώτικων επιχειρήσεων
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!