tromaktiko: Ομολόγησαν οι δράστες της επίθεσης στον 31χρονο στην Ορεστιάδα

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ομολόγησαν οι δράστες της επίθεσης στον 31χρονο στην Ορεστιάδα



Τραγική είναι η υπόθεση που εκτυλίχτηκε χθες τα ξημερώματα στην Ορεστιάδα. Ένας νέο παλικάρι, μόλις 31 ετών δέχτηκε επίθεση από... δύο νέους 20 και 21 ετών. Το θύμα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα. Ο 31χρονος στρατιωτικός επέστρεψε στο σπίτι του ήσυχος ύστερα από διασκέδαση. Μάλιστα κατά τη διαδρομή έτρωγε και μία κρέπα. Οι δύο δράστες νωρίτερα παρατήρησαν ότι είχε μαζί του αρκετά χρήματα και τον ακολούθησαν. Μόλις πλησίασε στο σπίτι του, του επιτέθηκαν με ένα κατσαβίδι. Το θύμα αντιστάθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει. Κάποια στιγμή έπεσε πάνω σε σιδερένιο καπάκι στο πεζοδρόμιο και πιθανώς να τραυματίστηκε σοβαρά πάνω σ’ αυτό. Οι δράστες του πήραν το τσαντάκι που είχε μαζί του και εξαφανίστηκαν. Περαστικοί τον εντόπισαν αιμόφυρτο το νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Για ώρες η αστυνομία προσπαθούσε να καταλάβει τη συνέβη, χωρίς να αποκλείει την επίθεση. Η ασφάλεια αναζητούσε δύο νεαρούς, οι οποίοι εθεάθησαν να περιφέρονται πριν βρεθεί αιμόφυρτος ο 31χρονος στην περιοχή. Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι νεαροί που αναζητούνταν, είχαν μεταβεί με ταξί στη Βουλγαρία. Οι νεαροί τελικά εντοπίστηκαν στο Ορμένιο όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και αμέσως προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας . Στην αρχή υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση κι ότι επέστρεψαν από τη Φιλιππούπολη, όπου είχαν πάει για διασκέδαση.

Τελικά ύστερα από ώρες έπεσαν σε αντιφάσεις και ομολόγησαν ότι λήστεψαν το νεαρό. Για τη ληστεία χρησιμοποίησαν ένα κατσαβίδι το οποίο είχαν δανειστεί από ιντερνετ καφέ με το πρόσχημα ότι θέλουν να επισκευάσουν μία μοτοσυκλέτα. Πριν την επίθεση στον 31χρονο προσπάθησαν να διαρρήξουν δύο καταστήματα. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αστυνομικοί έψαχναν να βρουν στην περιοχή της επίθεσης κάποιο ίχνος. Τελικά ύστερα από πολύωρες έρευνες εντόπισαν το κατσαβίδι και το τσαντάκι του θύματος, κρυμμένα σε είσοδο πολυκατοικίας.
Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της υπόθεσης συντονίζονταν από τον αστυνομικό διευθυντή και το διοικητή του τμήματος ασφαλείας, τον ένστικτο των οποίων από την αρχή τους οδήγησε στην επίθεση κι όχι στο ατύχημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!