tromaktiko: Καταγγελία του Συλλόγου Καθηγητών 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου για σπατάλη δημοσίου χρήματος

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία του Συλλόγου Καθηγητών 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου για σπατάλη δημοσίου χρήματος



Ο σύλλογος καθηγητών του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου, όπως και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι περισσότεροι Δήμοι...διαφώνησε με την πολιτική των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές του 2011.

Τελικά παρά τις αντιρρήσεις των Δήμων και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις πραγματοποιήθηκαν και έτσι στο Δήμο Περιστερίου προέκυψε ένα κενό σχολικό δημόσιο κτίριο στη οδό Αγ. Παύλου (στεγαζόταν εκεί το 4ο Γυμνάσιο Περιστερίου το οποίο συγχωνεύτηκε με το 3ο Γυμνάσιο) το οποίο ακόμη σήμερα είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ και ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ.

Ο σύλλογός μας απευθύνθηκε στον προϊστάμενο Εκπαίδευσης κ. Ζαφειρακίδη και στον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα Παιδείας του Δήμου Περιστεριού κ. Αρβανίτη για να εγκατασταθεί εκεί το 3ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Το εν λόγω σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο παλιάς βιοτεχνίας που, συν τοις άλλοις, είναι ακατάλληλο για σχολική χρήση (έχουν σταλεί υπομνήματα στο παρελθόν στις αρμόδιες υπηρεσίες).

Η απάντηση του κ. Ζαφειρακίδη ήταν ότι είναι υπό σκέψη και του κ. Αρβανίτη ήταν ένα εμφατικό, παράλογο και πεισματικό ΟΧΙ.

Ο σύλλογος του 3ου ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ καταγγέλλει τη στάση αυτή. Αναρωτιέται τους λόγους για τους οποίους, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, οι αρμόδιοι αρνούνται τη μεταφορά του σχολείου και προτιμούν να επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο με την καταβολή μισθώματος ύψους 2.201,37€ το μήνα (ήτις 26.416,74€ το χρόνο) σε ενοικιαζόμενο και ακατάλληλο για σχολική χρήση κτίριο ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ένα άδειο δημόσιο κτίριο.

Σημειώνουμε ότι έχει γίνει εκ μέρους μας μια καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στις 13/09/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 9744.

Ο σύλλογος καθηγητών του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!