tromaktiko: Κρήτη πράσινη ανάπτυξη: 60 εκ. € στο νησί

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κρήτη πράσινη ανάπτυξη: 60 εκ. € στο νησί



Την εκταμίευση πόρων, ύψους 60 εκατομμυρίων € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Κρήτη, ανακοίνωσε... με ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων. Ο Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε πως θα συνεχιστούν στο Νομό, όλα τα έργα που είχαν δημοπρατηθεί και έκανε λόγο για ....προσωπική επιτυχία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σηματοδοτεί κατά πολλούς στην Κρήτη, την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, στέλνοντας στο νησί 60 εκατομμύρια €.

Με αφορμή την τελευταία κοινοποίηση της απόφασης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, διά στόματος Απόστολου Βουλγαράκη, καλείται να συνεχίσει μία σειρά έργων υποδομής στο Νομό, που εντάσσονται στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη».

«Παραλάβαμε το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, «Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη». Είναι ένα πρόγραμμα που το είχε ξεκινήσει όταν ήταν Υφυπουργός ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο σημερινός Περιφερειάρχης, το οποίο «είχε παγώσει». Θα πρέπει να πω, ότι είναι προσωπική επιτυχία του Περιφερειάρχη Κρήτης, η επανένταξη του προγράμματος αυτού, με ένα αρκετά σημαντικό ποσό, σχεδόν 60 εκατομμύρια €».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, αναφερόμενος στη σειρά έργων που εγκρίνονται πλέον για εκτέλεση, έδωσε εμμέσως πλην σαφώς και απάντηση στις φωνές διαμαρτυρίας των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εκτέλεση των έργων που προβλέπονται στο πρόγραμμα «Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη», αναμένεται να δώσει πνοή στον κατασκευαστικό κλάδο με αντίκρυσμα έναν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας για το άμεσο μέλλον.

«Μπορούμε να πούμε πλέον στους Χανιώτες, ό,τι όλα τα έργα που είχαν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και είχαν δημοπρατηθεί, είναι όλα συνεχιζόμενα έργα. Θα γίνουν αποπληρωμές φέτος το 2011 με κάποια χρήματα τα οποία ομολογουμένως δεν είναι πολλά-αυτό αφορά τους εργολάβους-αλλά το 2012 θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα έργα ώστε να ολοκληρωθούν. Να ξέρουν λοιπόν, οι Δήμαρχοι που είχαν εντάξει τα έργα τους, ότι τα έργα αυτά όλα θα προχωρήσουν και δεν απεντάσσεται κανένα, εκτός αυτών που δεν είχαν δημοπρατηθεί. Είναι έργα κλίμακος και είναι πάρα πολλά χρήματα ειδικά στη σημερινή συγκυρία, που η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να δημοπρατήσει ούτε να προχωρήσει τέτοιον όγκο έργων. Για εμένα, είναι μία τεράστια ανάσα για το Νομό. Γιατί η βελτίωση στην οδοποιία που θα γίνει είναι πολύ σημαντική και θα δώσει εκτός από λύσεις και θέσεις εργασίας».
heraklion1.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!