tromaktiko: Κίνδυνος για τους δρόμους 73χρονος οδηγός στη Κύπρο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος για τους δρόμους 73χρονος οδηγός στη Κύπρο



Η Αστυνομία, με οδηγίες του Αρχηγού της, προχωρεί άμεσα στην υποβολή εισήγησης προς τον Εφορο Μηχανοκινήτων Οχημάτων για ακύρωση της άδειας 73χρονου από τη Λεμεσό για σκοπούς δημόσιας ασφάλειας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, την Πέμπτη λίγο μετά τις 11 το βράδυ, δόθηκε πληροφορία ότι αυτοκίνητο οδηγείτο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, από το ύψωμα του χωριού Μονή, προς τη Λεμεσό, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και εντοπίστηκε το αυτοκίνητο να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας παρά τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, και παρά τις εκκλήσεις από τα μεγάφωνα της Αστυνομίας, και παρά το γεγονός ότι έγινε χρήση των φάρων, και σε κάποια στιγμή τα μέλη της Αστυνομίας προσέγγισαν τον οδηγό σε σημείο που κτύπησαν στο παράθυρο του οδηγού για να αντιληφθεί ότι έπρεπε να σταματήσει, ωστόσο αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ο 73χρονος πήγε σε απόσταση 10 χλμ και μη έχοντας άλλη επιλογή και δοθέντος ότι διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο τα οχήματα που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν σχεδόν εξ επαφής στα πίσω ελαστικά του αυτοκινήτου για να ακινητοποιηθεί, πράγμα το οποίο κατάφεραν.

Ανέφερε ότι διενεργήθηκε άλκοτεστ στον οδηγό με ένδειξη 10 αντί 22 ml που είναι το επιτρεπόμενο όριο και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών όπου ανακρινόμενος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει κάτω από ποιες συνθήκες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι ευτυχώς δεν έγινε οποιοδήποτε δυστύχημα ή να διατρέξει κίνδυνο οποιοδήποτε πρόσωπο, αλλά με αφορμή αυτό το περιστατικό, «προχωρούμε άμεσα στην υποβολή εισήγησης για την αναστολή της άδειας οδήγησης του 73χρονου για να προστατεύσουμε τη δημόσια ασφάλεια».

Ο οδηγός κατηγορήθηκε για αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!