tromaktiko: Σίγουρη -για το 93% των συνδρομητών του Bloomberg- η πτώχευση της Ελλάδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σίγουρη -για το 93% των συνδρομητών του Bloomberg- η πτώχευση της Ελλάδας



Κάτι παραπάνω από βέβαιη θεωρούν οι επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές συνδρομητές του Bloomberg ...τη χρεοκοπία της Ελλάδας, οι οποίοι ωστόσο είναι διχασμένοι σχετικά με το αν αυτό θα οδηγήσει και σε διάλυση της ευρωζώνης!

Συγκεκριμένα, στην τριμηνιαία παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου σε 1.031 οι επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές συνδρομητές του Bloomberg, το 93% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει, ενώ το 51% θωρεί πως η ευρωζώνη θα καταρρεύσει κάποια στιγμή.

Το 72% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνει ακόμη ότι μέσα στην προσεχή πενταετία μια χώρα μέλος της ευρωζώνης θα εγκαταλείψει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ το 40% θεωρεί πως αυτό είναι πιθανό να γίνει μέσα στο επόμενο έτος.

Σαφώς μικρότερα είναι τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι εκτός της Ελλάδας θα χρεοκοπήσουν και άλλες από τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων βλέπει πτώχευση για την Πορτογαλία, ενώ το 58% θεωρεί πως η Ιρλανδία θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Το 64% δήλωσε πως η Ισπανία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και παρόμοιος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την Ιταλία.

Οι συνδρομητές του Bloomberg, όμως, θεωρούν βέβαιη (σε ποσοστό 75%) την ύφεση στην ευρωζώνη κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κρίση χρέους θα διαχυθεί στον τραπεζικό τομέα ο οποίος κατέχει τα κρατικά ομόλογα. Ωστόσο, μόλις το 35% εκτιμά πως η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία τον επόμενο χρόνο.

Το 56% δηλώνει πως θα μειώσει την έκθεσή του στο ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 88% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνονται.

Τέλος, η έρευνα εξέτασε και το πώς αξιολογούν οι ερωτηθέντες τους ηγέτες της Ευρώπης με χρηματοοικονομικά κριτήρια: Το 59% αντιμετωπίζει αρνητικά την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το 70% ήταν επικριτικό για τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!