tromaktiko: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών, και απεργίες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών, και απεργίες



Σε ερώτηση προς την ΑΜΕΛ σχετικά με την αποζημίωση μου για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις μέρες που απεργούσε το μετρό, έλαβα την παρακάτω απάντηση.

Τέλος πάντων σε αυτή τη χώρα υπάρχει κάποιος που έχει ευθύνη για οτιδήποτε;
Μόνο απο τον κοσμάκη ξέρουν να τα παίρνουν, αλλά δεν μας προσφέρουν τίποτα απολύτως.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ότι μας παίρνουν, στους γιατρούς να τα φάνε.

"Αξιότιμε Κύριε,
Σε απάντηση της ηλεκρονικής σας επιστολής επιθυμούμε πρωτίστως να εκφράσουμε την ειλικρινή μας λύπη για την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επιπλέον να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:

1. Η Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών με ισχύ και στο Μετρό, εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) και όχι από την εταιρεία μας. Η ισχύς της είναι για έναν μήνα και για απεριόριστες διαδρομές με όλα τα μεταφορικά μέσα, των οποίων ο ΟΑΣΑ έχει στην οικονομική και συντονιστική του εποπτεία (Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Προαστιακό Σιδηρόδρομο). Ως εκ τούτου για οποιοδήποτε αίτημα έχετε σε σχέση με την κάρτα σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην εκδούσα αρχή που είναι ο ΟΑΣΑ.

2. Η εταιρεία μας (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), όπως πολύ καλά γνωρίζετε, προσφέρει άριστο μεταφορικό έργο στους επιβάτες της. Στις ειδικές δε περιπτώσεις, κατά τις οποίες για λόγους ανωτέρας βίας (όπως π.χ. η απεργία), δεν εκτελείται το μεταφορικό μας έργο, η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη φέρει για καταβολή αποζημιώσεων.

Το ανωτέρω επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η εταιρεία μας (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), ως προς το μεταφορικό έργο που προσφέρει, έχει υπαχθεί στην οικονομική και συντονιστική εποπτεία του ΟΑΣΑ. Ο ΟΑΣΑ έχει καταρτίσει χάρτη υποχρεώσεων προς τους καταναλωτές (ΧΥΚ), σε εκτέλεση της επιταγής του νομοθέτη, δυνάμει του άρθρου 9 του Νόμου 2414/1996. Ο ΧΥΚ περιγράφει αναλυτικά το σύνολο των υποχρεώσεων των φορέων προς το επιβατικό του κοινό, καθώς και τις εξαιρέσεις από τις υποχρεώσεις αυτές. Στο κεφάλαιο Χ του ΧΥΚ αναφέρεται ρητώς ότι «Οι διατάξεις του παρόντος ΧΥΚ, εκτός των περιπτώσεων καλής συμπεριφοράς, δεν έχουν ισχύ και δεν εφαρμόζονται στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Ύπαρξη συνθηκών ανωτέρας βίας ή εκτάκτων γεγονότων και συμβάντων, όπως απεργίες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απρόοπτες βλάβες και ανωμαλίες κ.λ.π. .........».

Με εκτίμηση,
Γραφείο Επικοινωνίας Κοινού ΣΤΑΣΥ Α.Ε/ΑΜΕΛ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!