tromaktiko: Σχετικά με: "Μεσαίωνας στη σχολή Ευελπίδων"

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Μεσαίωνας στη σχολή Ευελπίδων"



Νομίζω σε κανένα στρατό κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας δεν υπήρξε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ανάμεσα στο στρατιωτικό σώμα. Επιπλέον...
πολεμιστές όπως οι σπαρτιάτες, οι αγωνιστές του 1821, οι στρατιώτες στους παγκοσμίους πολέμους και πολλοί ακόμα στρατιώτες ανά τους αιώνες και ανά την υφήλιο, δεν γίνανε γνωστοί επειδή πήρανε δημοκρατικές αποφάσεις, ούτε κερδίσανε πολέμους επειδή κάνανε δημοψήφισμα ποιος θα κερδίσει την μάχη. Γίνανε γνωστοί διότι είχαν σωστή εκπαίδευση σε αυτό που κάνανε(ακόμα και οι επαναστάτες του '21 είχαν εκπαιδευτεί στο αντάρτικο) και αγάπη για την πατρίδα τους. Σωστή εκπαίδευση σημαίνει και ανοχή, αντοχή και ψυχραιμία σε καψόνια, φωνές και ύβρεις. Αν δεν μπορείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν σε "βρίσει" ο ανώτερος σου πως θα τον υπακούσεις όταν θα σε διατάξουν να θυσιαστείς για την πατρίδα σου; Πως θα συγκρατηθείς στις ύβρεις των εχθρών και θα σκεφτείς ψύχραιμα την επόμενη κίνηση σου; Πως θα αντέξεις τις κακουχίες σε έναν πόλεμο αν δεν μπορείς να αντέξεις 1 ώρα στη σκοπιά; Και πάνω από  όλα πως θα ηγηθείς κάποιων φαντάρων σαν αξιωματικός όταν δεν υπακούς εσύ τον ανώτερο σου; Γι'αυτό το λόγο το "λογότυπο" της Σ.Ε. είναι το "ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ"(Σόλωνας, ένας από τους 7 σοφούς και κυβερνήτης της αρχαίας Αθήνας).
Επιπλέον ΙΣΟΤΗΤΑ δεν υπάρχει στον στρατό. Υπάρχει ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Δεν είναι παιδική χαρά, διατάζουν και υπακούς. Δεν υπακούς; πεθαίνουν ανθρώποι.
Οποιος μπαίνει στον Ε.Σ. πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει οπότε οφείλει να αντέξει το τεστ που του κάνουν για το αν είναι ικανός. Διότι οι πανελλήνιες δεν μπορούν να κρίνουν αν είσαι ικανός μόνο και μόνο επειδή ήσουν και άριστος μαθητής.
Τέλος τα "ο στρατός δεν χρειάζεται τώρα πλέον" είναι αερολογίες. Ο 2ος παγκόσμιος δεν είναι αρχαίο γεγονός. Ακόμα το θυμούνται παππούδες που πολέμησαν εκεί, ακόμα ζούνε να σας διηγηθούν την ιστορία όχι όπως την διαβάζετε. Ο εμφύλιος δεν εγινε πριν 500 χρόνια, μόλις 60 χρονάκια πριν. Το 1974 ήταν μόλις πριν από 27 χρόνια, ακόμα δεν έχει λυθεί... Τα Ίμια ήταν πάλι πρόσφατο γεγονός. Δεν μιλάμε για αρχαιότητα. Δυστυχώς, δεν έχουμε τους Ελβετούς για γείτονες. Θελουμε δυνατό στρατό με ακμαίο ηθικό και όχι παιδάκια που φοβούνται τις φωνές. Οπότε σταματήστε την αερολογία σας βαρεθηκαμε, αν δεν σας αρέσει ο στρατός μην ασχολείστε και μαζί του.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!