tromaktiko: Απάντηση: Σκέψεις ενός νέου για την κατάσταση σήμερα...

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση: Σκέψεις ενός νέου για την κατάσταση σήμερα...



Aγαπητέ συναναγνώστη, δεν μπορώ να πω πως θα διαφωνήσω μαζί σου. Κι εγώ έχω γνωστούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπήκαν από παράθυρο στο δημόσιο κτλ. (αφορά: Σχετικά με: Σκέψεις ενός νέου για την κατάσταση σήμερα...) Απλά σε αυτές τις περιπτώσεις, σκέφτομαι "εμένα ποια η θέση μου; θέλω να κάνω το ίδιο και να βολευτώ και ας πάνε όλοι να πνιγούνε ή θα πω ένα μεγάλο όχι σε όλο αυτό και θα προχωρήσω διαφορετικά ;"  Σαφώς κάποιος θα σε πει ρομαντικό ή έως και αφελή αν επιλέξεις το δεύτερο, αλλά όπως κάποτε άρχισε αυτή η νοοτροπία, κάποτε από εμάς τους ίδιους δεν πρέπει να αλλάξει και να μπει ένα φρένο ; Σαφώς δε σου είπα ότι αυτό θα γίνει μέσα σε ένα βράδυ..

Να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έχει λυθεί το πρόβλημα.. Το θέμα των αποδείξεων.. συμπεριλαμβανομένου και εμένα εννοείται, παλιότερα δε ζήταγα απόδειξη, την ξέχναγα, δε με ένοιαζε ή πολλές φορές μου λέγανε σε μαγαζιά, "20 ευρώ με απόδειξη, 15 χωρίς" κι εγώ έλεγα "οκ, χωρίς". Τότε δεν το καταλάβαινα ή δε με ένοιαζε, τώρα όμως συνειδητοποιώ πως ήταν λάθος. Γιατί πολύ απλά αυτός δε θα πλήρωνε φόρο ενώ εγώ θα πλήρωνα κανονικά και τον φόρο και τα σπασμένα από τα ελλείμματα.. Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή τελευταία στο θέμα των αποδείξεων; Γιατί εγώ έχω δει και σε εμένα, αλλά έχω πέσει και αναρίθμητες φορές σε καυγάδες σε καφέ, ταβέρνες κτλ. επειδή δεν έφεραν στον πελάτη σωστή απόδειξη.. Πρέπει να γίνουν κι άλλα φυσικά, αλλά κι αυτό είναι μια αρχή..

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι δαπάνες στα νοσοκομεία και τα φάρμακα, σπατάλες δις.. και το ξέρω από μέσα, απλά επειδή η κοπέλα μου είναι γιατρός.. τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν μπήκε ένα φρένο σε όλο αυτή την ξέφρενη μαύρη τρύπα σπατάλης ; Σαφώς, τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά είναι μια αρχή.. Και προς Θεού, να σου τονίσω πως εγώ δεν ψήφισα καν αυτή την κυβέρνηση, σε περίπτωση που νομίζεις πως τα κίνητρα είναι πολιτικά..

Η Αθήνα... δες πώς ήταν επί Ολυμπιακών και πώς είναι τώρα με την ύφεση.. ένα χάλι μαύρο.. το γεγονός όμως πως υπήρξε παράδειγμα πόλης πριν λίγα χρόνια σημαίνει πως υπάρχουν οι δυνατότητες να ξαναγίνει, όταν οι καταστάσεις το επιτρέπουν.. τώρα περνάμε περίοδο παρακμής, αλλά η ζωή έτσι είναι με περιόδους ακμής και παρακμής, με τα πάνω και τα κάτω.. Όπως χαιρόμασταν και είμασταν περήφανοι 5 και 6 χρόνια πίσω, τώρα ίσως πρέπει να προβληματιστούμε και να σηκώσουμε τα μανίκια μας..Κι εγώ προς αναζήτηση δουλειάς είμαι, δεν μιλώ εκ του ασφαλούς..Απλά θέλω να σου πω, πως έτσι όπως πριν 5-6 χρόνια είχαμε ελπίδα και περηφάνια πως αυτή η χώρα μπορεί τα πάντα, καλό θα ναι τώρα αφενός να σκεφτούμε πως τελικά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη και να δούμε πώς στα κομμάτια θα μπορέσουμε ίσως να ξαναγίνουμε έτσι, ο καθένας με το μερίδιο που του αναλογεί..Απλά λέω πως πολλά πράγματα εξαρτώνται και από εμάς τους ίδιους, αυτό είναι όλο. δεν υπερασπίζομαι κανένα πολιτικό ούτε κανενός πολιτική, απλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε μια κάποια δύναμη στα χέρια μας.. Η ελπίδα φίλε/η μου, αν μου επιτρέπεις, είναι πολύ σημαντικό πράγμα και μην την υποτιμάς, είναι η κινητήριος δύναμη για να μη βαλτώσεις..

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!