tromaktiko: Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Τι είπε στη Βουλή, ως εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και τη δημιουργία Τεμένους»

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Τι είπε στη Βουλή, ως εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και τη δημιουργία Τεμένους»



από το Γραφείο Τύπου
Την συμφωνία του κόμματός του με την ουσία του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με την επισήμανση ότι ανάμεσα στα άλλα θα πρέπει να...
επιμηκυνθεί στις 36 ο αριθμός των δόσεων και ότι δεν θα πρέπει να συνυπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα που υπάρχουν σε όλη χώρα, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος στη Βουλή, ως εισηγητής του ΛΑΟΣ.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά στη δημιουργία Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του κόμματός του, προαναγγέλλοντας ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, θα αναμετρηθεί με όλες τις δυνάμεις της σ’ αυτό το ζήτημα.

Εξηγώντας την θέση του Κόμματος του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ο Αχαιός πολιτικός διευκρίνησε:

«Αναλαμβάνουμε μέρος της ευθύνης αλλά και της επιτυχίας να εφαρμοστεί σωστά αυτός ο νόμος, δίνοντας μια ανάσα στην ανασφάλεια του κόσμου και στο δικαίωμα να μεταβιβάζει την περιουσία του στα παιδιά του ή σε καινούριους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που το αποφασίσει», ανέφερε μέσα στη Βουλή ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσανθακόπουλος πρότεινε «οι μάντρες, οι αναβαθμοί για φύτευση δένδρων, οι εξωτερικές σκάλες και λοιπές κατασκευές να συμπεριληφθούν στο φύλλο καταγραφής, διότι αλλιώς θα πάει η Πολεοδομία και θα επιβάλλει πρόστιμα τα οποία θα έχουν ύψος πολλαπλάσιο της νομιμοποίησης του κυρίου κτίσματος».

Επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ επέμεινε στον εξορθολογισμό του νομοσχεδίου: «Επίσης, στην περίπτωση της οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αυθαίρετο, θα πρέπει ο επισπεύδων να συμπαρασύρει τους υπολοίπους. Σημειώστε. Έτσι από εκεί και πέρα η Πολεοδομία θα κατανέμει με βάση το ποσοστό του καθένα.

Και βέβαια, οι δόσεις –γιατί εμείς θεωρούμε μεγάλο το τίμημα της νομιμοποίησης- πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες. Εμείς είχαμε πει 36 και επιμένουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο για να προσεγγίσει την πραγματικότητα των ειδικών συνθηκών, πρέπει να έχει αυτές τις βελτιώσεις».

Στο ζήτημα δημιουργίας Τεμένους ο κ. Χρυσανθακόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ΛΑΟΣ «δέχεται μικρούς ευκτήριους οίκους και όχι τεράστιους χώρους, οι οποίοι θα αποδίδονται και ως πολιτιστικά κέντρα και ταυτόχρονα δεν θα έχουμε μπροστά μας ούτε ποιος θα είναι ο διαχειριστής.

Με ποιον μιλάει η Κυβέρνηση; Με Σουνίτες, με Σιίτες και με ποιους; Ποια είναι η λεγόμενη πακιστανική κοινότητα της Αθήνας; Ποια είναι η λεγόμενη ισλαμική ομάδα της Αιγύπτου; Ποια είναι η αραβική ομάδα; Ποια είναι η ομάδα του Λιβάνου; Ποια είναι η ομάδα του Ιράκ; Ποια είναι η ομάδα της Αλγερίας, των Λιβύων, του Μπαγκλαντές;

Με ποιον μιλάτε; Ποιος είναι ο πραγματικός σας συνομιλητής; Ποιος θα είναι ο διαχειριστής; Αύριο ποιος θα διαχειριστεί αυτό το τέμενος; Δεν ξέρετε ούτε κι εσείς, γιατί πραγματικά έχετε μπροστά σας ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων».

Για να προσθέσει ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ:
«Κάποιοι στη νόμιμη άμυνα του ελληνικού λαού που ζητάει όχι μεγάλα τζαμιά στην Αθήνα και δεν μιλάμε για την περιοχή της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία απολαμβάνει μεγάλων ευεργεσιών, ανακαλύπτουν μισαλλοδοξία, κάτι που δεν υφίσταται.

Εμείς που κηρύττουμε τον αγαπητικό χριστιανισμό, που εδώ μέσα σας έχω πει για το Άγιο Όρος και στη δικιά μου ομιλία για την κάρτα του πολίτη, που έχουμε τη συγχωρητική προσέγγιση, που έχουμε αυτή τη φιλευσπλαχνία, που υπάρχει ανεξίθρησκη αναγνώριση του δικαιώματος από τους Χριστιανούς και την επίσημη Εκκλησία, δεν έχουμε κανένα μίσος για κανέναν άνθρωπο και κανένα ρατσισμό.

Δεν ανεχόμαστε, όμως, την οργανωμένη ανθελληνική εχθροπάθεια, την οποία υπηρετείτε συστηματικά με όλες σας τις ενέργειες και τις πολιτικές πράξεις και μέσω του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό πράττετε!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα στης δικής σας πολιτικής επιλογής, της σύμπλευσης αυτού του ενιαίου χώρου!

Και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος κατέληξε την ομιλία του, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση:

«Είναι ιστορική αυτή η αναμέτρηση, γιατί θα αναμετρηθεί ο πολιτισμός με τη βαρβαρότητα, η σκοπιμότητα με τους ιερούς σκοπούς και τις αξίες, η δική σας προσέγγιση της ενιαίας συμπαράταξης, του ενιαίου κόμματος κοινωνικής ανατροπής της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας εν συνόλω, του ελληνικού πολιτισμού με την εκ των έσω υπονόμευση την οποία εσείς διευκολύνετε».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!