tromaktiko: Στη Νέα Υόρκη για τη Γ. Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος Χριστόφιας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Νέα Υόρκη για τη Γ. Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος Χριστόφιας



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα εκπροσωπήσουν της Κύπρο και την...
Ελλάδα αντίστοιχα στην 66η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου. Στις 22 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας φθάνει στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτεμβρίου. Την επομένη θα παρακαθίσει σε γεύμα που του παραθέτει η ηγεσία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee). Στις 21 Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και αργότερα θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου και το βράδυ θα παρευρεθεί στη δεξίωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση στις 22 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ προς τους ξένους ανταποκριτές, και το βράδυ θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης. Την ίδια ημέρα θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει γεύμα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρευρεθεί στο ετήσιο επίσημο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, όπου θα τιμηθεί ο γερουσιαστής του Μέριλαντ, Μπεν Κάρντιν. Η ημερομηνία της διμερούς του συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, που θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συμμετάσχει στις καθιερωμένες συναντήσεις των Υπουργών της ΕΕ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας στις 20 Σεπτεμβρίου και των ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Στις ίδιες συναντήσεις θα συμμετάσχει και ο Έλληνας ομόλογός της, Σταύρος Λαμπρινίδης.

Η κ. Μαρκουλλή θα έχει, επίσης, σειρά διμερών επαφών με αρκετούς ομολόγους της, μεταξύ άλλων της Ινδονησίας, της Κούβας, της Γεωργίας, της Ιορδανίας και του Μπουτάν. Εξάλλου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, και θα συμμετάσχει στην υπουργική συνάντηση της Κοινοπολιτείας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!