tromaktiko: Πεζοδρομήσεις στην εμπορική αγορά και το ιστορικό κέντρο της πόλεως των Ιωαννίνων

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πεζοδρομήσεις στην εμπορική αγορά και το ιστορικό κέντρο της πόλεως των Ιωαννίνων



Αρχίζει να ετοιμάζεται ο Δήμος Ιωαννιτών για τις πολυδιαφημιζόμενες πεζοδρομήσεις σε διαφόρους κεντρικούς... εμπορικούς δρόμους , οι οποίοι έχουν διαπρέψει με την ήδη υπάρχουσα κυκλοφοριακή ατμόσφαιρα κυρίως από μόνοι τους. Παρόλα αυτά η γιαννιώτικη αγορά έχει γίνει ελκυστικό και κομβικό εμπορικό σημείο ακόμα και ολόκληρης της Ηπείρου.

Ο δήμος Ιωαννιτών, και του χθές και του σήμερα.. πέραν μερικών υλιστικών παρεμβάσεων οπως διαφημιστικών πάνελ κτλ. πρέπει σίγουρα να προσπεράσει της κυκλοφοριακή στασιμότητα του θέματος , βέβαια οχι μόνο με ενα ''ξερό'' κλείσιμο οδών και .. ψέκαστε σκουπίστε τελειώσατε.. διότι απο την εμπορική αγορά ζούνε πολλά νέα παιδιά και πολλές γηγενείς επιχείρησεις . Η γιαννιώτικη αγορά εχει δημιουργήσει από μόνη της μια παράδοση ακόμα και ζηλευτή εμπορική ισχύς . Το μέτρο πεζοδρόμηση είναι ένα ημίμετρο στην τάση να αναβαθμίσουμε το κέντρο της πόλης, διότι το πρόβλημα είναι ένα , στα Γιάννενα δεν υπάρχουν ούτε υπήρχαν ποτέ σωστά πεζοδρόμια για τους πολίτες .

Κατά την γνώμη μας έπρεπε να μεγαλώσει ο Δήμος τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης και να μην κλείσει τους τελευταίους εναπομείναντες υγιές εμπορικούς δρόμους , που έστω και σήμερα μπορούμε να πούμε οτι έχουν μια σχετική εμπορική κίνηση. Επίφοβο λοιπόν το μέτρο, πονάει χέρι ..κόβει κεφάλι απο την δημοτική αρχή που μπορεί άθελα της να ανατρέψει αυτην την εμπορική αξία και αγορά , και να δημιουργήσει ισως και ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημίες. Όπως έχει συμβεί και σε διάφορα άλλα μέρη. Δεν ειναι η απόλυτη λύση λοιπόν η πεζοδρόμηση εμπορικών δρόμων.. Η πιο ορθή λύση είναι τα μεγάλα πεζοδρόμια .. και ας παίρνανε τα οχήματα μέσα στην εμπορική αγορά , άλλωστε αυτό είναι και μια καταναλωτική ευχαριστήση πολλών που δεν έχουν και τόσο πολύ χρόνο στην διάθεση τους γα να βολτάρουν στις αγορές .

Σήμερα τα Γιάννενα θυμίζουν λιγο πολυ για τσιμεντούπολη του ΄80, με ελλείψης στα βασικά προνόμια ενος εμπορικού και ιστορικού κέντρου.
metsovitis.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!