tromaktiko: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στον Βόλο

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στον Βόλο



Αύξηση κατά 10%-12% περίπου, καταγράφηκε στο Βόλο και το Πήλιο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου σύμφωνα με... τη δημοτική αρχή του δήμου Βόλου, η οποία θέτει πλέον και νέες προτεραιότητες για την τουριστική προβολή της περιοχής ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής τέθηκε από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρεται, η εξωστρέφεια της πόλης και το άνοιγμα του Δήμου σε νέες τουριστικές περιοχές, πέραν των παραδοσιακών, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ισραήλ.

Στην κατεύθυνση αυτή αναλήφθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Όσον αφορά τη Ρωσία, αξιοποιήθηκε η αναθέρμανση των σχέσεων με την αδελφοποιημένη πόλη του Ροστόβ και η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η βούληση για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορους τομείς, με προτεραιότητα τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βόλου θα φιλοξενήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου του Ροστόβ και τρεις Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, σε συνεργασία και με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Την ίδια ώρα, προωθείται με συγκεκριμένα βήματα η ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με το Ισραήλ, μετά από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στον Πρέσβη του Ισραήλ Άριελ Μέκελ και την άμεση ανταπόκριση του τελευταίου.

Το επόμενο διάστημα, αποστολή του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Σκοτινιώτη θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, με στόχο την παρουσίαση της περιοχής στους tour operators, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές.

Την προετοιμασία της επίσκεψης έχει αναλάβει η κΣ. Μπαρτζιώκα, η οποία για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, έχει συνεχείς επαφές με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών και, επίσης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Γ. Κολέτσο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συνοδεύσει την αποστολή του Δήμου Βόλου στο Ισραήλ.

Σημειώνεται, ότι έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Δήμου Βόλου στην Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ, που θα πραγματοποιηθεί 14-15 Φεβρουαρίου, ενώ τον Μάρτιο Ισραηλινοί tour operators θα φιλοξενηθούν στο Βόλο, στο Πήλιο και σ' όλη τη Μαγνησία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για την καταγραφή του προφίλ των επισκεπτών του Βόλου, τα αποτελέσματα της οποίας εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!