tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Δημόσιο και οικονομία"

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Δημόσιο και οικονομία"



Μάθε λοιπόν, ότι ο συνταξιούχος πληρώνεται από όλα αυτά που έχει δώσει από το ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ τόσα χρόνια που δούλευε, μέσω των κρατήσεων για σύνταξη που του γίνονταν...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_8196.html) έτσι όπως γίνεται ακόμα και τώρα σε ΟΛΟΥΣ τους εν ενεργεία υπαλλήλους, δημόσιους ΚΑΙ ιδιωτικούς, ανάλογα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
Μάθε λοιπόν, ότι ο Εργαζόμενος (δημόσιος ΚΑΙ ιδιωτικός) πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές του μέσω συγκεκριμένων κρατήσεων που του γίνονται κάθε μήνα στο ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ και ο Ελεύθερος Επαγγελματίας απ' ευθείας στο Ταμείο του.
Μάθε λοιπόν, ότι από την 1η Ιουλίου ισχύει το νέο ωράριο (8ωρο/ημέρα) για ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες, το οποίο πριν ήταν 7,5ωρο/ημέρα.
Μάθε λοιπόν, πριν μιλήσεις να σκέφτεσαι, αλλά πολύ περισσότερο ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ και όχι από αυτά που ακούς από τον ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ!
Και επιτέλους, άλλο ο Δημόσιος υπάλληλος, άλλο ο Ιδιωτικός υπάλληλος και άλλο ο Ελεύθερος Επαγγελματίας. Διαφορετικές συμβάσεις εργασίας. Έτσι έχει επιλεγεί από το συλλογικό μου-σου-του όργανο! ΟΛΟΙ διαφέρουμε, αλλά ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ!
Επίσης, γνωρίζω ελεύθερους επαγγελματίες που δουλεύουν 30 ώρες... 6ωρο καθημερινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, χωρίς Σάββατα και απογεύματα. Ελεύθεροι είναι και κανείς δεν τους υποχρεώνει!
Αν ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει το δημόσιο τομέα, γιατί δεν σταματάει να τον πληρώνει; Για πήγαινε να ρωτήσεις κάποιους από αυτούς που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, τι ποσοστό αγορών είχαν από δημοσίους υπαλλήλους και τι από ιδιωτικούς;
Ποιος ιδιωτικός υπάλληλος πήρε φέτος 160 ή 190 ευρώ επίδομα αδείας ή δώρο Πάσχα και 380 ευρώ δώρο Χριστουγέννων; Τόσο πάντως, πήρε ο δημόσιος υπάλληλος! Δε σου το λέω για να τον λυπηθείς, ούτε για να τον υποστηρίξω, απλά μη διαδίδεις ψευδείς πληροφορίες!
Και το ποιος παράγει ή ξοδεύει αυτό φαίνεται καθημερινά, από τις συγχωνεύσεις, αλλά και από αυτούς που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή χρεοκόπησαν!
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!