tromaktiko: Θυσίες, ευθύνες, πολιτικοί και ανευθυνότητα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Θυσίες, ευθύνες, πολιτικοί και ανευθυνότητα



«Προτιμώ να χάσουμε όλοι κάτι παρά όλοι τα πάντα». Η φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην χθεσινή τοποθέτησή του στην... Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την οποία θέλησε να δικαιολογήσει τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που είχε εξαγγείλει λίγο νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και για μία ακόμη φορά θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες της χώρας.

Μόνο που με αυτή την φράση δείχνει πως θεωρεί στο ίδιο βαθμό υπεύθυνους τους πολίτες με τους κατ? εξοχήν υπεύθυνους για την κατάσταση την οποία σήμερα βιώνουμε, τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας που από το 1974 έως και σήμερα έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος σε βάρος του ελληνικού λαού.

Γιατί το καθήκον τους ήταν να φροντίσουν ώστε η Ελλάδα και οι πολίτες της να οδεύουν προς την πρόοδο και την ευημερία και όχι με τις πολιτικές τους να τους οδηγούν στον δανεισμό και στην οικονομική εξάρτηση από τους διάφορους πιστωτές που εμφανίζονται είτε με την μορφή κρατών είτε με την μορφή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων?

Και δεν έφτανε αυτό αλλά πλούτισαν και σε βάρος των απλών πολιτών καλώντας τους τώρα να σηκώσουν στην πλάτη τους τα αποτελέσματα των λαθών και των άνομων πράξεων που έκαναν κατά την διάρκεια της διαχείρισης της εξουσίας.

Και μέχρι τώρα δεν δείχνουν και σημάδια ότι κατάλαβαν το έγκλημα που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα για την δική τους συμμετοχή στις θυσίες που «απαιτεί η πατρίδα για να βγει από το οικονομικό τέλμα», όπως είπε ο ίδιος ο κ Παπανδρέου.

Δεν τολμά ο κ πρωθυπουργός της χώρας καθώς και κανένας πολιτικός να θέσει το αίτημα της επιστροφής των χρημάτων από τις περιουσίες τους που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό που έπαιρναν ως βουλευτές η υπουργοί, η από οποιαδήποτε άλλη θέση του δημοσίου.

Η αλλαγή νοοτροπίας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και οι πολιτικοί όλων των κομματικών σχηματισμών θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από το σπίτι τους? κάτι που όμως όχι απλώς δεν φαίνεται ούτε καν το συζητούν? γιατί δεν θέλουν να μειώσουν το δικό τους δισάκι? αλλά απλώς να αδειάσουν των κατοίκων της χώρας?
patrisnews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!