tromaktiko: Να κάνουμε επιτέλους, εμείς οι Έλληνες, αποδοχή εθνικής κληρονομιάς

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Να κάνουμε επιτέλους, εμείς οι Έλληνες, αποδοχή εθνικής κληρονομιάς



του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα διευθυντή των εκδόσεων Πελασγός
Η εξελισσόμενη παγκόσμια οικονομική και πολιτική Κρίση είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και για τους πλέον ανίδεους πολίτες αυτής της χώρας.
Η ουτοπική εφαρμογή μιας οικονομικής και α-εθνικής παγκοσμιοποιήσεως από τους κυρίαρχους της πλανητικής οικονομίας, τρίζει στα θεμέλια της, κινδυνεύοντας να σύρει στον γκρεμό τους εμπνευστές της, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους λαούς.
.
Το αφύσικο μοντέλο «κοινωνικού καταναλωτικού χυλού» που επιδιώκουν, με τις πολυφυλετικές-πολυπολιτισμικές κοινωνίες (αγορές) τα απρόσωπα νεοφιλελεύθερα κοράκια της γης, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα (γενικής αποσύνθεσης) στις εμπλεκόμενες οικονομίες απ’ ό,τι είχαν φανταστεί. Συγχρόνως δε, δίνοντας την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας νέος πόλος παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, η Κίνα, η οποία σταθερά, μεθοδικά και δυναμικά αναπτύσσεται για να καταλάβει την πρωτοπορία στις εξελίξεις.

Πύλη σταθερότητας.
Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος, την τοποθετεί στις περισσότερες σκακιέρες σεναρίων, ειδικά σε θέματα Ανατολής και Δύσης. Το ιστορικό αυτό σταυροδρόμι πολιτισμών, θρησκειών και αυτοκρατοριών, σήμερα βρίσκεται πάλι σε σημαντική θέση. Θέση που όμως μπορεί να την καταστήσει «ουδέτερη και χαμένη ζώνη» (ή αλλιώς «wasteland») εκτός αν θα μπορέσει να αναδειχθεί σε μοναδική πύλη σταθερότητας στην κομβική ιστορική αυτή στιγμή. Οι εξελίξεις της επομένης δεκαπενταετίας θα είναι καθοριστικές για την διαμορφούμενη νέα παγκόσμια πραγματικότητα που μπορεί να καθορίσει τους επόμενους αιώνες. Προκύπτει λοιπόν μέγιστο θέμα για την θέση του Ελληνισμού στην νέα αυτή παγκόσμια διαμόρφωση νέων πόλων (εθνικών και υπερεθνικών).
.
Δυστυχώς, είναι σίγουρο ότι με την σημερινή χρεωκοπημένη οικονομική και πολιτική κατάσταση που μας έφθασε η αποτυχημένη Μεταπολίτευση και η «γενιά της λαμογιάς», η Πατρίδα δεν είναι σε θέση να καθορίσει άμεσα και γενικότερα καταστάσεις. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει και επιβάλλεται άμεσανα πράξει, είναι να βρει ένα νέο Πανελλήνιο όραμα, ένα όραμα αναδημιουργίας ώστε να αναγεννηθεί το έθνος.
.
Κοινός τόπος πλέον, αποτελεί η πεποίθηση στον λαό ότι τίποτα νέο και καλό, δεν μπορεί να βγει από το πολιτικό σύστημα που διαχειρίστηκε και χρεωκόπησε την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Έτσι επιβάλλεται να πάρουν πρωτοβουλία οι δυνάμεις εκείνες που αναπτύχθηκαν εντός και εκτός της Πατρίδος, μακριά από την κρατική δικομματική τυραννία και απολυταρχία.

Πνευματική αφύπνιση.
Αποτελεί δεδομένο της διαχρονικής πορείας του Ελληνισμού ότι οι πνευματικοίταγοί πρέπει να μπουν στην πρωτοπορία της έμπνευσης του νέου Πανελληνίου οράματος, ώστε να τροφοδοτήσουν την σκέψη με την σύγχρονη (αλλά διαχρονική) πορεία του Ελληνισμού, σε ένα κόσμο με ταχύτατα εξελισσόμενες τεχνολογίες και υπερπληροφόρησης. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η εθνική διανόηση για να σφυρηλατήσει την πίστη στον εθνικό σκοπό.
.
Η παραγκωνισμένη από τις διεθνιστικές παρα-ακαδημίες και μεταπολιτευτικές παρα-εξουσίες των μεγαλοεκδοτών, Ακαδημία Αθηνών, πρέπει να απαγκιστρωθεί από τον κρατιστικό μικρο-ελλαδισμό και να αναβαπτισθεί στην οικουμενικότητα ενός Πανελλήνιου οράματος, εκστρατεύοντας προς την Ελληνική Ομογένεια για συστράτευση σε μια νέα σελίδα για τον Ελληνισμό.

Οικονομικός επαναπατρισμός.
Το νέο μεγάλο Πανελλήνιο όραμα πρέπει όμως να συμβαδίσει με την οικονομική επανίδρυση της Ελλάδος. Πρωτίστως πρέπει να εκλείψει η αντιαναπτυξιακή σοσιαλμανία που κυριάρχησε στην Ελλάδα από την πρώτη διακυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1955. Πρέπει να νομοθετηθεί ειδικό ταχύρυθμο πλαίσιο επενδύσεων ώστε να επαναπατριστεί το ελληνικό κεφάλαιο που εκδιώχθηκε από την Πατρίδα, με την καταστροφική αποβιομηχάνιση και αφελληνισμό της εμπορικής ναυτιλίας.
.
Εάν πρέπει να πουληθεί κάτι, ας το αγοράσουν Έλληνες. Με την σωστή διαχείριση, η ομογένεια μπορεί με εμπιστοσύνη και πατριωτισμό να στηρίξει τηνΠατρίδα. Αυτό, πρέπει να αποτελέσει μια προτεραιότητα στην οικονομική αναγέννηση της Ελλάδος.

Στο διά ταύτα.
Εν ολίγοις, εμείς οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Πρέπει να πάψουμε πια να ζούμε με την λάμψη της εθνικής μας κληρονομιάς. Εμείς οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να κάνουμε αποδοχή της εθνικής μας κληρονομιάς!Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την διαχρονική πορεία της καταγωγής μας.
.
Στο δια ταύτα λοιπόν, πρέπει οι Έλληνες πατριώτες, να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας και να βιώσουμε την Ανάσταση του Ελληνισμού. Αυτό είναι το νέο Πανελλήνιο όραμα. Εμπρός λοιπόν!

ΝΕ.Ο.Σ Πειραιά


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!