tromaktiko: Ιπτάμενο νησί ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα της Γης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ιπτάμενο νησί ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα της Γης



Ένα τεράστιο ιπτάμενο νησί βρίσκεται κάπου στην ατμόσφαιρα της γης...!!!Σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία, το νησί πρέπει να ίπταται αυτές τις μέρες στην τροπόσφαιρα, πάνω από την Τσεχία.
Το 7 μέτρων , γεμάτο από ήλιο, μοντέλο ενός νησιού, κατασκευάστηκε από δύο καλλιτέχνες για ένα φεστιβάλ στο Cambridgeshire, στην Αγγλία.
Δεμένο με σκοινιά, ίπταντο πάνω από μια λίμνη στο μέρος όπου λάμβανε χώρα το Secret Garden Party festival, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 24 Ιουλίου, όταν και ελευθερώθηκε από βανδάλους. Σαν απόγονος του ιπτάμενου νησιού Λαπούτα των ταξιδιών του Γκιούλιβερ, πέταξε μακριά.
"Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει, οπότε το κυνήγι ξεκίνησε", δήλωσαν οι απόφοιτοι του Royal College of Arts και δημιουργοί του ιπτάμενου νησιού-φυγά, Sarah Cockings και Laurence Symonds.
Το "Is Land" στο φεστιβάλ Secret Garden Party
"Αν κάποιο μεγάλο ιπτάμενο κομμάτι γης βρεθεί στον κήπο σας, ή αν δείτε έναν μικρό πλανήτη από το παράθυρο του αεροπλάνου που επιβαίνετε, μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και να μας το αναφέρετε" είπαν χαριτολογώντας.
Το "Is Land"(έτσι ονομάζεται το νησί) θα εμφανιζόταν σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Burning Man Festival στην Nevada, μετά την παρουσία του στο Secret Garden Party.
"Το "Is Land" είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πολυουρεθάνιο, οπότε αν βρεθεί μπορεί να επισκευαστεί και να κάνει τελικά το παρθενικό του ταξίδι στις ΗΠΑ", τόνισαν οι δύο καλλιτέχνες.
Αν δεν βρεθεί πάντως, οι σπόνσορες του Secret Garden Party δήλωσαν ότι θα πληρώσουν το ποσό των 15.000 δολαρίων που κόστισε το νησί για να φτιαχτεί ένα καινούριο.


astrikiprovoli.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!