tromaktiko: Όνομα - σιδηρόδρομος για σχολείο στο Κολόσσι

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Όνομα - σιδηρόδρομος για σχολείο στο Κολόσσι



Τι γίνεται όταν σε μια κοινότητα, η οποία διαθέτει δυο κοινοτάρχες και δυο ενορίες, ανεγείρεται ένα νέο σχολείο; Αρχίζουν οι...
καβγάδες για την ονομασία του! Τουλάχιστον αυτό έγινε στην περίπτωση του νέου Λυκείου στην περιοχή Κολοσσίου.

Μάλιστα, για να σταματήσουν οι αντιδράσεις ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Δημοσθένους, αναγκάστηκε να επανεξετάσει το θέμα και να τροποποιήσει το όνομα του σχολείου, από «Περιφερειακό Λύκειο Κολοσσίου» σε… «Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλων Λουκά και Ανδρέα Κολοσσίου». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του υπουργού προς τον βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευθύμιο Δίπλαρο, στόχος της παραπάνω διευθέτησης είναι η «αποφυγή περαιτέρω διενέξεων μεταξύ των δυο προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων». Κι αυτό γιατί η νέα ονομασία συμπεριλαμβάνει και τα δυο ονόματα των ενοριών, δηλαδή του Αποστόλου Ανδρέα και του Αποστόλου Λουκά αντίστοιχα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απασχολήσει το υπουργείο και πριν από μήνες. Ο λόγος που είχε αποφασιστεί, τότε, να ονομαστεί «Περιφερειακό Λύκειο Κολοσσίου», ήταν για αποφυγή αντιδράσεων εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων και για προβολή του ενοποιητικού και περιφερειακού χαρακτήρα του σχολείου. Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, όμως, οι διενέξεις συνεχίστηκαν. Τώρα εναπόκειται στην οικεία Σχολική Εφορεία να αποδεχτεί το νέο όνομα που εισηγείται ο υπουργός.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!