tromaktiko: "Εφεδρεία" και στις "παρυφές" του δημόσιου τομέα - Έρχεται η ώρα των απολύσεων....

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

"Εφεδρεία" και στις "παρυφές" του δημόσιου τομέα - Έρχεται η ώρα των απολύσεων....



Όπως προανήγγειλε χθες ο υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας αναμένεται... να εφαρμοστεί και στις «παρυφές» του στενού δημόσιου τομέα, ξεκαθαρίζοντας ότι το μέτρο δε θα ισχύσει μόνο για το πλεονάζον προσωπικό στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε “δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες”, μια δήλωση η οποία έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία μάλιστα προχώρησε και σε ανακοίνωση.

Αναμένεται λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών και ο κατά περίπτωση αρμόδιος υπουργός με κοινή απόφασή τους να καταλήξουν πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο με τους φορείς και θα καθορίσουν το πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είναι γνωστά, η ένταξη στους πίνακες κατάταξης θα γίνει από το ΑΣΕΠ, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τα κριτήρια είναι έτοιμο και αποστέλλεται εντός των ημερών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θυμίζουμε ότι οι «έφεδροι» υπάλληλοι θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού για 12 μήνες, ενώ στο διάστημα αυτό θα μπορούν να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους σε άλλες θέσεις του δημοσίου σε ποσοστό 10% των προσλήψεων τακτικού προσωπικού και 30% των προσλήψεων ορισμένου χρόνου. Επίσης, προβάδισμα έναντι όλων των άλλων θα έχουν για τις θέσεις μερικής απασχόλησης. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης κατ' εξαίρεση με εθελουσία έξοδο βάσει ειδικού προγράμματος. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και την ένταξη των ΔΕΚΟ στο νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!