tromaktiko: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία, είπε ο Αλ.Τσίπρας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία, είπε ο Αλ.Τσίπρας



«Καταστροφική» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «είναι μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου να... οδηγήσει τη χώρα και την οικονομία σε συντεταγμένη χρεοκοπία, είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της τρόικας, με στόχο να οδηγήσει το λαό σε συντεταγμένη πτώχευση».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου «χωρίς ντροπή χθες δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο λαός τον στηρίζει ή όχι. Σε άλλες εποχές αυτές οι αποφάσεις -και μάλιστα ερήμην της λαϊκής βούλησης- μόνο μέσα από συνταγματική εκτροπή, από δικτατορίες και πραξικοπήματα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν».

Σήμερα, βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «δεν είναι η εποχή των πραξικοπημάτων. Όμως, αυτό που βιώνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική δημοκρατία είναι μια ιδιότυπη εκτροπή. Ο ελληνικός λαός οφείλει -έχουμε χρέος όλοι μας- να αντισταθούμε σε αυτή την εκτροπή και να διεκδικήσουμε δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η συνέντευξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην κρατική τηλεόραση αποδεικνύει την «απύθμενη ανοησία των ηγεσιών στην Ευρώπη και κυρίως της γερμανικής ηγεσίας, η οποία εφαρμόζει μια καταστροφική πολιτική, υποτίθεται για το καλό της Ελλάδας, υποτίθεται για το καλό της Ευρώπης».

Επίσης ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η σπουδή του κ. Βενιζέλου και του πρωθυπουργού να στείλουν επιστολές υποταγής, δηλώσεις υποταγής στο ΔΝΤ και την τρόικα, αποδεικνύουν ότι είναι πια παραδομένοι και ότι είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία να οργανώσει τους επόμενους μήνες τη συντεταγμένη πτώχευση του λαού μας».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πανελληνια Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΚΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής.

Σε σχετική δηλωσή του ανέφερε ότι τα ΚΕΠ είναι ένας από τους πιο πετυχημένος θεσμούς στη Δημόσια Διοίκηση, που εξυπηρέτησαν τους πολίτες, άμβλυναν μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, που είναι η γραφειοκρατία. Ακολούθως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στο έλεος τον πιο πετυχημένο θεσμό, διότι -όπως τόνισε- αν από τα 1.100 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα 460 λειτουργούν με συμβασιούχους εργαζόμενους κι αυτοί οι συμβασιούχοι σε λίγο θα δουν το δρόμο της απόλυσης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!