tromaktiko: Σχετικά με: "Συνταγογράφηση με δραστική παιδεία και μόρφωση"

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Συνταγογράφηση με δραστική παιδεία και μόρφωση"



Αφου κυριε φαρμακοποιε εχεις μαθει αυτα που μας λες, απαντησε μου και στα εξης...
- Γιατι ενα στα 100 φαρμακεια ξερει να φτιαχνει σωστα τα γαληνικα σκευασματα και οι υπολοιποι τα στελνετε στα μεγαλα φαρμακεια να σας τα φτιάξουν? Αυτό δεν ειναι το κυριο αντικειμενο σας?

- Πιστεύεις αληθεια οτι τα φαρμακα με την ιδια ουσια ειναι το ιδιο δραστικα ανεξαρτητα εταιριας? (μαλλον κανεις πλακα)

- Γιατί κανετε πολυ συχνα διαγνωση σε ασθενεις στο φαρμακειο και χορηγειτε και αγωγη μαλιστα? Εκεί δεν σας νοιαζει το καλο και η τσεπη του ασθενη που θα παρει πολυ συχνα λαθος φαρμακα και θα πρεπει και να ξαναπληρωσει για τα σωστα αλλα και να κινδυνευσει ενδεχομενως?

- Τα έκδοχα (οπως αναφερεις) στα σκευασματα συγκεκριμενων εταιριων, πραγματικα προκαλουν αλλεργίες συχνοτερα απο καποιες αλλες. Πως γνωριζεις ποιων εταιριων ειναι αυτά, αφου ο ασθενης οταν θα κανει αλλεργια θα απευθυνθει στον γιατρο και οχι σε σενα?

- Πως εισαι σιγουρος για την αποτελεσματικοτητα του καθε σκευάσματος, αφου αυτη αξιολογειται απο τον θεραποντα γιατρο? Εχετε και καρτέλες ασθενων στα ιατρεια?

- Αφού λες οτι σπουδασες φαρμακολογία, γιατι πουλας παντοφλες.οδοντόκρεμες, πιπιλες και καραμέλες? Διδασκονται και τετοια στη φαρμακολογια? Εκεί δεν ισχυει αυτο που γραφεις "ο καθενας στο χωρο του επιτελους..."? Μάλλον ικανοποιειται η δικη σου τσεπη ομως.

- Απάντησε ειλικρινα,.για τον εαυτο σου θα επαιρνες οποιοδηποτε φαρμακο, ανεξαρτητως εταιρειας? Εγω παντως οχι..

- Και τελος, γιατι χορηγειτε φαρμακα χωρις ιατρικη συνταγη σε οποιον σας τα ζηταει? Ασφαλως το γνωριζετε οτι απαγορευεται αλλα το κρατος κανει τα στραβα ματια.

Υ.Γ. Η φαρμακολογια ηταν απο τα δυσκολοτερα μαθηματα του τριτου ετους, οχι ολοκληρης της ιατρικης, μην τρελαθουμε κιολας...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω τόσες μέρες τις αντιδράσεις, αρχικά "πανηγυρισμούς" των φαρμακοποιών, πριν πάρει πίσω την τροπολογία ο υπουργός, και μετά τη γκρίνια και το αδικαιολόγητο κατηγορητήριο εναντίον των γιατρών, που στην τελική από τις συνταγές των γιατρών επιβιώνουν. Φαίνεται καθαρά ένα "μίσος-κόμπλεξ", προφανώς από την αποτυχία τους να περάσουν στην Ιατρική. Δεν τους φταίει κανείς σ΄αυτό, δεν μπορούν να ισοπεδώνουν τα πάντα και να θεωρούν τον εαυτό τους ισάξιο των γιατρών. Χαλαρώστε παιδιά,ήρεμαα! Υπάρχουν γιατροί αριστούχοι σ'ελληνικά πανεπιστήμια, γιατροί που έλιωσαν τα ρούχα για να είναι σήμερα άξιοι επιστήμονες.Και δεν γράφουν όλοι αντίγραφα. Και δεν ζητούν μίζες. Ετσι ειναι το παιχνίδι όμως: σου δίνω, μου δίνεις και ας μη σου το ζητάω. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για παράδειγμα, δεν δίνουν διάφορα δώρα κάθε χρόνο στους αντιπροσώπους; Όλοι δίνουν! Υπάρχουν και οι υπερβολές, αλλά υπάρχουν και γιατροί που τηρούν τον όρκο τους. Εσείς οι φαρμακοποιοί τι θέλετε τώρα; Να πάρετε τα δωρα εσείς; Εσείς είστε εκτελεστές των συνταγών κ όχι γιατροί. Είστε επιστήμονες και σείς, αλλά έχετε μαγαζί που πουλάει εμπόρευμα!Δεν είναι ιατρείο!! Δεν μπορείτε να ξέρετε το ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ του ασθενούς, ώστε να δίνετε όποιο φάρμακο σας γουστάρει, χωρίς να υπολογίσετε τις παρενέργειες και τι κίνδυνοι υπάρχουν! Τέλος, αν σας λείπουν τα ταξίδια και τα τραπέζια, γιατί σε τέτοια αναφέρεστε, η λέξη "φαρμακείο" δεν βγήκε τυχαία. Βάλτε το χέρι στην τσέπη, όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι (δεν είμαι γιατρός) και πάτε τα ταξιδάκια σας κ πάρτε τα δωράκια μόνοι σας, χωρίς να τα περιμένετε τζάμπα απ τους άλλους και να τα βάζετε με τους γιατρούς που τα παίρνουν. Η τσιγγουνιά και το κόμπλεξ σας φταίει και τίποτα άλλο.Και αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, καθίστε να διαβάσετε αφού υποτιμάτε έτσι τους γιατρούς να περάσετε στην ιατρική κ να γράφετε και να παίρνετε ό,τι θέλετε. Είναι δύσκολο,έτσι; Σταματήστε λοιπόν τη γκρίνια, γιατί γελοιοποιείστε μόνοι σας. Και να θυμάστε πάντοτε το εξής: όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"...!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!