Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
1 πακέτο έτοιμα φύλλα για σπρινγκ ρολς ή
5-6 φρέσκα φύλλα κρούστας
Λάδι για το τηγάνισμα
Για την γέμιση:
5 μέτριες πατάτες
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακάς (κατεψυγμένο)
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
1 καυτερή πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο ξηρό κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
Προετοιμασία:
Βράζουμε τις πατάτες σε αρκετό νερό μέχρι να είναι έτοιμες (να μην παραβράσουν). Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή καλύτερα γουοκ) και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τον αρακά, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και τον φρέσκο κόλιανδρο. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες με το αλάτι και τα υπόλοιπα αρτύματα. Ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση μας να κρυώσει εντελώς.
Παραδοσιακά τα σαμόσα έχουν τριγωνικό ή κωνικό σχήμα. Γεμίζουμε με μία περίπου κουταλιά της σούπας γέμιση το κάθε σαμόσα και τυλίγουμε σφικτά στο φύλο της επιλογής μας. Το φύλλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι καλύτερα να είναι όσο λεπτό γίνεται όπως πχ τα φύλλα που αναφέρονται στα υλικά.
Βάζουμε αρκετό λάδι για τηγάνισμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα σαμόσας μας σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.
Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι με φρέσκο γιαούρτι. Καλή Όρεξη!