tromaktiko: Θέλουν ανώτερη σχολή εκπαίδευσης στην Πάφο

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Θέλουν ανώτερη σχολή εκπαίδευσης στην Πάφο



Την ίδρυση και στην Πάφο μιας ανώτερης σχολής εκπαίδευσης, που θα καλύψει και το κενό που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του ΑΤΙ, επαναφέρουν μετά την περίοδο των...
θερινών διακοπών παράγοντες της επαρχίας. Μετά τη σχετική παρέμβαση του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα, το θέμα θέτει εκ νέου με παρέμβαση στη Βουλή και ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου.

Όλα σχεδόν τα δημόσια ή ιδιωτικά πανεπιστήμια λειτουργούν μόνο στη Λευκωσία και μερικά στη Λεμεσό, επισημαίνει ο κ. Αντωνίου. «Στην Πάφο, με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να συνεισφέρει θετικά στην παρεχόμενη πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν λειτουργεί άλλο Πανεπιστήμιο», τονίζει ο κ. Αντωνίου.

«Παράλληλα με την επιδίωξή μας για ίδρυση δημόσιων πανεπιστημιακών σχολών και στην Πάφο, μπορούμε να διεκδικήσουμε και την ίδρυση ανώτερων σχολών εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα επιβάλλεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στην Πάφο μια ανώτερη σχολή εκπαίδευσης για να καλύψει ένα τεράστιο κενό που παρατηρείται ανάμεσα στη Μέση Τεχνική-Επαγγελματική εκπαίδευση και την Ανώτατη-Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Το χάσμα αυτό έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με τη διακοπή της λειτουργίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου».

Αυτή η ανώτερη σχολή εκπαίδευσης, διευκρινίζει ο κ. Αντωνίου, θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς τελειόφοιτους μαθητές, που για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο, να φοιτήσουν σε αυτήν και να αποκτήσουν ένα πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης.

Η Σχολή αυτή στην αρχή της λειτουργίας της, θα πρέπει να έχει δύο κατευθύνσεις να προτείνει: Τον τεχνικό - κατασκευαστικό κλάδο, όπως μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και τον κλάδο της τουριστικής ανάπτυξης, όπως ξεναγοί, μεταφραστές, ξενοδοχειακοί υπάλληλοι, μάγειροι.

«Είναι οι δύο πιο βασικοί κλάδοι πάνω στους οποίους στηρίζεται η οικονομία της πόλης μας», επισημαίνει, και τα οφέλη που θα προκύψουν από πιθανή υλοποίηση αυτής της εισήγησης θα είναι πολλαπλά» καταλήγει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!