tromaktiko: Υποβρύχιες πόλεις και ερείπια αρχαίων πολιτισμών

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Υποβρύχιες πόλεις και ερείπια αρχαίων πολιτισμών



Ένας πλούτος της ανθρώπινης ιστορίας βρίσκεται βυθισμένος σε αρχαίες πόλεις στους βυθούς θαλασσών, λιμνών και των ωκεανών.

Βρέθηκαν εκεί λόγω σεισμών , τσουνάμι ή άλλων καταστροφών, χιλιάδες χρόνια πριν. Πολλές πόλεις έχουν πρόσφατα ανακαλυφθεί τυχαία ή έπειτα από αναδυόμενες τεχνολογικές καινοτομίες και που πολλές φορές προκάλεσαν τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου : Στις ακτές της Αλεξάνδρειας, η πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό που πιστεύεται πλέων είναι ,ότι είναι τα ερείπια της βασιλικής αυλής της Κλεοπάτρας. Πιστεύεται ότι έγιναν μεγάλοι σεισμοί 1.500 χρόνια πριν και πως ήταν υπεύθυνοι για τη χύτευση του στη θάλασσα, μαζί με αντικείμενα, αγάλματα και άλλα τμήματα του ανακτόρου της Κλεοπάτρας. Στην Αλεξάνδρεια σχεδιάζετε ακόμη και να προσφέρει υποβρύχιες περιηγήσεις αυτού του θαύματος.Κόλπος της Cambay, Ινδία : Πριν μερικά χρόνια ανακαλύφτηκαν τα ερείπια μιας τεράστιας παλιά πόλη 9.500 ετών. Αυτή η καταστροφή της βύθισης της όμως κράτησε ανέπαφη την αρχιτεκτονική της και άφησε και ανθρώπινα υπολείμματα. Το πιο σημαντικό, βρέθηκαν αντικείμενα πάνω από 5.000 χρονών και αθτό ανάγκασε τους αρχαιολόγους να επανεκτιμήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Η πόλη έχει ονομαστεί Dwarka , ή "Η Χρυσή Πόλη".

Kwan Phayao, Ταϊλάνδη : από μόνη της δεν ίσως ασυνήθιστο, των 500 ετών ναού της Ταϊλάνδης κάθεται στο κάτω μέρος της λίμνης Phayao. Αυτό που κάνει αυτή την περίπτωση περίεργο είναι ότι η λίμνη ήταν πραγματικά έκανε σκόπιμα περίπου 70 χρόνια πριν, και ότι δεν υπήρξε πρόσφατη συζήτηση των εν δυνάμει αποκατάσταση του ναού με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, τα ερείπια αποτελεί βιότοπο για τα ψάρια που πολλοί έχουν υποστηρίξει θα πρέπει να παραμείνουν άθικτες.

Yonaguni-Jima, Ιαπωνία : Ανακαλύφθηκε από μια βουτιά ενός ξεναγού περίπου είκοσι χρόνια πριν, και δημίουργησε αντιπαραθέσεις γύρω από μία μυστηριώδη πυραμίδα που βρέθηκε έξω από τις ακτές της Ιαπωνίας.
Αβάνα, Κούβα : Μια ομάδα επιστημόνων συνεχίζει να εξερευνά μεγαλιθικά ερείπια που βρέθηκαν στο κανάλι Γιουκατάν κοντά στην Κούβα. Έχουν βρει αποδείξεις για ένα εκτεταμένο αστικό περιβάλλον που εκτείνονται για μίλια κατά μήκος της ακτής του ωκεανού. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πολιτισμός που κατοίκησαν σε αυτά τα προηγείται όλων των γνωστών αρχαίων Αμερικάνικων πολιτισμών .

Βόρεια Θάλασσα, Ευρώπη : Ένα χαμένο φυσικό τοπίο βρέθηκε πρόσφατα έγκατα της Βόρειας Θάλασσας, από τη στιγμή που καταλαμβάνεται από τα ανθρώπινα κυνηγούς-συλλέκτες πάνω από 10.000 χρόνια πριν. Αυτό που ήταν κάποτε ποτάμια, λίμνες και ωκεανούς είναι τώρα όλα στο βυθό της θάλασσας, αυτό έγινε γνωστό μέσω της ψηφιακής χαρτογράφησης. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτό το εκπληκτικά καλά διατηρημένο τοπίο ήταν στο επίκεντρο ενός αρχαίου πολιτισμού της Ευρώπης.
Ατλαντίδα, Ανταρκτική: Πάνω εκατό χρόνια πριν, ένας έφορος μουσείου στην Κωνσταντινούπολη έκανε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη. Εξετάζοντας ένα αρχαίο χάρτη από δέρμα γαζέλας, βρήκε μια τοποθεσία στον χάρτη που σήμερα είναι μια οροσειρά στην Ανταρκτική. Αυτό χάρτης είναι ένα από τα πολλά αποδεικτικά στοιχεία όπου οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει για να προσπαθήσουμε να αποκοδικωποιήσουμε τον ισχυρισμό ότι στην Αναρκτική βρίσκεται η Ατλαντίδα. Άλλα στοιχεία που περιλαμβάνει η πρόσφατη ανακάλυψη (μέσω της τεχνολογίας σόναρ) του εδάφους κάτω από την Ανταρκτική, καθώς και τα συστήματα χαρτογράφησης που χρησιμοποιούσαν αρχαίοι χαρτογράφοι διαφαίνεται ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται μακριά από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!