tromaktiko: Η θεωρία των υδραυλικών

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η θεωρία των υδραυλικών



Έχει πιο κάτω απο εδώ; Η χώρα είναι στα μαύρα της τα χάλια και εξίσου σημαντικό με το πως θα ορθοποδήσουμε είναι να καταλάβουμε πως φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού... Μήπως αντί να βρίζουμε τους 300 της βουλής να ρίχναμε και καμιά ματιά στον καθρέφτη μας;
Ας υποθέσουμε ότι ένα πρωί μπαίνεις στο μπάνιο και βλέπεις τη βρύση του νιπτήρα να στάζει, ανοιγεις το χρυσό οδηγό και πέφτεις σε έναν υδραυλικό που σου πλασάρεται σαν ειδικός, σαν τον άνθρωπο που όταν τελειώσει με το μπάνιο σου δεν θα θες να φύγεις ποτέ από εκεί. Σε πείθει του δίνεις τη δουλειά και όταν τελειώνει εκτώς απο τη βρύση στάζει και το καζανάκι.
Τρελένεσαι τον βρίζεις και ανοίγεις τον χρυσό οδηγο και επιλέγεις αλλον υδραυλικό. Του εξηγείς τι σου συμβαίνει και αφού κατηγορήσει τον προηγούμενο λέγοντας ότι κάτι τέτοιοι “σκιντζίδες” χαλάνε την πιάτσα σε πείθει και τον αφήνεις να φτιάξει αυτός τα υδραυλικά στο μπάνιο. Όταν τελειώνει στάζει το καζανακι, η ντουζιέρα ενώ ο νιπτήρας πια τρεχει κανονικά.
Τα παιρνείς και ενώ τον διώχνεις κλωτσιδόν από το σπίτι σου παίρνεις στα χέρια σου το χρυσό οδηγό έχοντας πείσει τον εαυτό σου ότι όλοι οι υδραυλικοί είναι ίδιοι και ότι κανένας δεν θα σου λύσει το πρόβλημα και φωνάζεις τον πρώτο υδραυλικό με την ελπίδα ότι θα εχει μάθει την δουλειά. Έρχεται και σε διαβεβαιώνει ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και πως όλα θα πάνε καλά. Όταν τελειώνει η στάθμη του νερου είναι περίπου στο γόνατό σου και μικρά ψαράκια σε γαργαλάνε ενώ ψάχνεις να εντοπίσεις το πλυντήριο.
Απογοητευμένος τον διώχνεις χωρίς να έχεις καν το κουράγιο να τον βρίσεις και παίρνεις τον δεύτερο υδραυλικό γιατί ακόμα πιστεύεις ότι όλοι είναι ιδιοι και λειτουργείς με το κρητιριο της χλωρίνης...Αυτούς ξέρεις αυτούς εμπιστεύεσαι. Έκπληκτός μαθαίνεις οτι ο παλιός υδραυλικός έχει πάρει σύνταξη και την δουλειά έχει αναλάβει ο γιος του που ήταν και στο πρώτο αποτυχημένο μερεμέτι. Τόπο στα νιάτα σκέφτεσαι σπουδεγμένος είναι στις Ευρώπες και στις Αμερικές κάτι θα κάνει.
Το νερό είναι οριακά κατω από την μύτη σου και μπορείς να ορκιστείς ότι πίσω από την λεκάνη είδες ένα μεγάλο πτερύγιο και κάθε φορά που κατουράς ακούγεται από κάπου η μουσική του “Jaws”
Κι ενώ ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις υδραυλικό είσαι έτοιμος να φωνάξεις και πάλι τον πρώτο με την ελπίδα ότι θα έχει με κάποιον μαγικό τρόπο μάθει τη δουλειά μήπως και μπορέσεις να απολύσεις τον ναυαγοσώστη που έχεις αναγκαστει να προσλάβεις και του χρωστάς και δυο μισθούς.
Κι όλα αυτα επειδή όταν πιάνεις τον χρυσό οδηγό στα χέρια σου δεν μπορείς να προσπεράσεις τους δυο πρώτους υδραυλικούς που βρίσκεις μπροστά σου. Κάνεις βέβαια δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ο τρίτος, ο τέταρτος ή και όλος ο σύλλογος ελλήνων υδραυλικών μπορεί να βελτιώσει το χάος όμως ρίξε μια ματιά στο μπάνιο σου και αναρωτήσου ποιος φταίει; Οι δυο αποδεδειγμένα αχρηστοι υδραυλικοί που εμπιστεύτικες ξανά και ξανά ή εσύ ο βλαμμένος που από τον εν δυνάμει άχρηστο προτίμησες τα στανταράκια;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!