tromaktiko: "Ελάτε να κάνουμε «σεισμό»!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Ελάτε να κάνουμε «σεισμό»!



Τη δυνατότητα να προκαλέσουν μικρούς «σεισμούς» και να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την αντίστοιχη σεισμική καταγραφή, με τρόπο ανάλογο με αυτό που λειτουργούν οι σεισμολογικοί...
σταθμοί του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έχουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του Α.Π.Θ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των σεισμών και τη συμβολή του Α.Π.Θ. στην παρακολούθηση της σεισμικότητας. Μπορούν να παρατηρήσουν από κοντά ένα σύγχρονο ψηφιακό σεισμογράφο αλλά και ένα εκπαιδευτικό σεισμόμετρο το οποίο επιτρέπει στον επισκέπτη να καταλάβει τον τρόπο λειτουργίας του.
Παράλληλα, στο σύστημα καταγραφής σεισμών σε πραγματικό χρόνο που παρουσιάζεται στο περίπτερο, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το δίκτυο σεισμογράφων του Α.Π.Θ., τον αυτόματο τρόπο με τον οποίο παράγονται πληροφορίες για επίκεντρα των ισχυρότερων σεισμών, καθώς και πλήθος άλλων πληροφοριών που σχετίζονται με τη σεισμικότητα του Ελληνικού χώρου (καταγραφές σεισμών, αναλύσεις από σεισμολόγους του Σεισμολογικού Σταθμού, χάρτες σεισμικότητας, προσομοιώσεις σεισμών, κ.α..).
Φέτος, το Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. παρουσιάζει 49 ερευνητικές εφαρμογές και καινοτομικά προϊόντα. H Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. συμμετέχει στην 76η ΔΕΘ, από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011, με δικό της εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο 13, Stand 79, στο αφιέρωμα Καινοτομία και Ευρεσιτεχνία.
Χθες, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.00, έγιναν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Επιτροπής Ερευνών από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο.

spnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!