tromaktiko: Νέο μήνυμα Ομπάμα σε Ευρώπη για την ανάγκη λήψης αποφασιστικών μέτρων...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο μήνυμα Ομπάμα σε Ευρώπη για την ανάγκη λήψης αποφασιστικών μέτρων...



Νέα μήνυμα έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση στη δοκιμαζόμενη από κρίση χρέους, αλλά και πολιτική ασυνεννοησία Ε.Ε.... αναφορικά με την ανάγκη λήψης νέων «ισχυρών και αποφασιστικών» μέτρων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη». Ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο Μπάρακ Ομπάμα προέτρεψε τους ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Επίσης, ο κ. Κάρνεϊ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο κ. Ομπάμα τόνισε στους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών και σε επαφές που είχε στα Ηνωμένα Έθνη, πως πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι «έχουν την ικανότητα και τα μέσα να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ τους ενθαρρύνει να λάβουν ισχυρά και αποφασιστικά μέτρα». Τέλος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ερώτηση για την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία απάντησε πως ο Λευκός Οίκος ελέγχει την κατάσταση, αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλιο.
Επίσης, με δηλώσεις του χθες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε από την Ουάσινγκτον ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση από το χρέος και ότι τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υποστήριξη της ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “Η ανάπτυξη είναι πιο αδύναμη σε παγκόσμιo επίπεδο και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ανάπτυξη συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση για ολόκληρο τον κόσμο”, ενώ πρόσθεσε τα κράτη «θα πρέπει να υιοθετήσουν» μια αντίστοιχη δημοσιονομική πολιτική.

www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!