tromaktiko: Θα διπλασιαστούν οι εκατομμυριούχοι της Ασίας

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Θα διπλασιαστούν οι εκατομμυριούχοι της Ασίας



Είναι πλέον γενικό συμπερασμα. Το οικονομικό μέλλον ανατέλει στην Ασία. Ένα ακόμη στοιχείο έρχεται να το επιβεβαιώσει.Μελέτη της ελβετικής τράπεζας Julius Baer προβλέπει διπλασιασμό των εκατομμυριούχων στην Ασία μέχρι το 2015, με προβάδισμα εκείνους που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Υπολογίζεται ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 1,16 εκατομμύρια άνθρωποι με μεγάλες περιουσίες στην Ασία (το όριο για να θεωρηθεί κάποιος ότι έχει μεγάλη περιουσία, σύμφωνα με τη μελέτη είναι να μπορεί να έχει διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία πάνω από 1 εκατ. δολάρια ΗΠΑ που να μπορεί να τα επενδύσει).
Η μελέτη της ελβετικής τράπεζας προβλέπει ότι μέχρι το 2015 ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 2,82 εκατομμύρια οι ασιάτες ή αυτοί που επενδύουν με έδρα την Ασία και θα έχουν διαθέσιμη περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.


Η έκθεση έχει τον τίτλο “Asia Wealth Report”, δόθηκε στη δημοσιότητα στη Σιγκαπούρη και είναι ενδεικτική της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης και των μεγάλων οικονομικών προοπτικών που υπάρχουν στην Ασία.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ο πλούτος που διαθέτουν οι ασιάτες εκατομμυριούχοι (περιουσιακά στοιχεία) εκτιμάται ότι σχεδόν θα τριπλασιαστεί, φθάνοντας τα 15,81 τρισεκατομμύρια το 2015, από 5,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σήμερα.

Μόνο στην Κίνα προβλέπεται ότι ο αριθμός των πολύ πλουσίων θα αυξηθεί σε 1,4 εκατομμύριο, με συνολικό κεφάλαιο 8,76 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2015, σύμφωνα με την τράπεζα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!