tromaktiko: Ανοικτή συζήτηση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή συζήτηση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο



Τις απόψεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασαν κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σε καλοκαιρινό καφέ της πόλης... ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης, ο υπό παραίτηση πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Λυσαρίδης και αρκετοί ακόμη ομιλητές.

«Όλα αυτά τα χρόνια εθίγη η αξιοπιστία της ελληνικής δικαιοσύνης, ενώ χλευάζεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει επιβάλλει η παγκόσμια ομοσπονδία για να αποτρέψει πολιτικές παρεμβάσεις. Σε όλο τον κόσμο έχει βρει τον δρόμο του, σε αντίθεση με την Ελλάδα που χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης και συνέχισε: «Όταν προσπάθησαν οι κ.κ Φλωρίδης και Ορφανός να αλλάξουν τα πράγματα, βρήκαν απέναντι την ΕΠΟ, η οποία απαγόρεψε κάθε είδους παρέμβασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα πρέπει πρώτα την αθλητική δικαιοσύνη να την απονέμουν δικαστές, οι οποίοι θα διορίζονται από τον φυσικό τους προϊστάμενο. Σήμερα οι φίλαθλοι, πίσω από κάθε σημαντικό γεγονός, είναι υποψιασμένοι ότι κάτι τρέχει. Είναι ό,τι χειρότερο για το ποδόσφαιρο, το οποίο επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει όταν καθίσουν στο τραπέζι με θέληση, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι από παλιά οι άνθρωποι που το διοικούν δεν ήθελαν καθαρό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά ο πρώην γ.γ. του ΥΜΑ-Θ, Γιώργος Λυσαρίδης, που υπήρξε επί πολλά έτη πρόεδρος της ΕΠΣΜ, επισήμανε πως: «Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος ότι το πρόβλημα για εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα επιλυθεί. Τα στημένα παιχνίδια αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, ενώ από κάτω υπάρχουν πολλά τεκμήρια διαφθοράς. Σήμερα ζητάμε να εξυγιάνουν τον χώρο άνθρωποι που πρέπει πρώτα να εξυγιανθούν. Αν δούμε ένα- ένα τα ονόματα που ήταν αναμειγμένα στις διοικήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου θα καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος. Δυστυχώς σήμερα και με βάση το εκλογικό σύστημα οι άνθρωποι που ψηφίζουν πουλούν την ψήφο τους».

Ο υπό παραίτηση πρόεδρος του ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος τοποθετήθηκε αναφερόμενος στον Ηρακλή. «Δεν υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη και αυτός είναι ο λόγος που ο Ηρακλής θα αναζητήσει την δικαιοσύνη στην Ευρώπη. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μια μιζέρια. Υπάρχει επίσης μια στοχοποίηση του Ηρακλή για να του πάρουν τα ακίνητα. Αν και κάποια χρόνια πριν δεν το πίστευαν, σήμερα είναι απόλυτα σίγουρος. Ο Ηρακλής φέτος με τις συγκεκριμένες αποφάσεις είναι αδικημένος», ανέφερε ο κ. Γωγάκος.

Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε για το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Θλίβομαι όσο μιλώ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βλέπω ούτε την ομάδα μου, την ΑΕΚ. Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο παράγει κέρδος και μαύρο χρήμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν γύρω από αυτό απατεώνες. Πρόσφατα ζήτησα από τους συναδέλφους μου βουλευτές υπογραφές να σταματήσει το ποδόσφαιρο και δεν μπόρεσα να πάρω ούτε μία. Εγώ ακόμη και σήμερα επισημαίνω ότι πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσει από τη βρωμιά που υπάρχει».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!