tromaktiko: 'Ανω- κάτω η συγκοινωνία στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

'Ανω- κάτω η συγκοινωνία στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο



Με τη γνωστή μέθοδο του αιφνιδιασμού, η Διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ αποφάσισε ξαφνικά... στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 8/9 να ανακοινώσει τις μετατάξεις 144 εργαζομένων από τους πρώην ΗΣΑΠ.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στην πλειοψηφία τους στους συρμούς του Ηλεκτρικού στα σταθμαρχεία και τα εκδοτήρια εισιτηρίων, στις Διοικητικές και άλλες υπηρεσίες.

Η απομάκρυνσή τους από τους ΗΣΑΠ καταδεικνύει το μέγεθος της αυθαιρεσίας και τη σκοπιμότητα της πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πολιτική την οποία συνεχίζει και η σημερινή ηγεσία, απομακρύνοντας συνολικά 168 εργαζόμενους.

Εξαιτίας αυτών των μετατάξεων δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην κίνηση των συρμών αλλά και συνολικότερα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς το εναπομείναν προσωπικό δεν επαρκεί για να στελεχώσει τους συρμούς τα εκδοτήρια και τα σταθμαρχεία. Παράλληλα με την κίνηση αυτή το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, καθώς με την ελλιπή στελέχωση των ΗΣΑΠ τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καλεί έστω και την ύστατη στιγμή το υπουργείο Υποδομών και τον υπουργό κ. Γ. Ραγκούση να σταματήσει τις σκόπιμες και στοχευμένες μετατάξεις των συναδέλφων μας.

Στους ΗΣΑΠ υπάρχει ανάγκη από προσωπικό και όχι από απολύσεις και μετατάξεις. Αυτό αποδεικνύεται και σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!