tromaktiko: Γυρναω πισω... και καλα κανω!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Γυρναω πισω... και καλα κανω!



Δεν κρατηθηκα να μην απαντησω εξισου ακομψα στον κομπλεξικο πρωτευουσιανο της αναρτησης για τον τροπο που απαντησε στο φιλο που...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_6308.html ) αποφασισε να εγκαταλειψει την Αθηνα και να γυρισει στο χωριο του. Ποιος ειπε ρε αξεστε οτι ερχομαστε στην Αθηνα για να το παιξουμε καποιοι και μιλας ετσι; Αντι να τα βαλεις με τον Καραμανλη (και τους μεταγενεστερους) που δημιουργησαν χιλιαδες θεσεις εργασιας στην Αθηνα, αφηνοντας την επαρχια στη μοιρα της, αντι να τα βαλεις με το Σαμαρα που ανοιξε τα συνορα και πλακωσαν ολοι οι ανεργοι του αναπτυσσομενου κοσμου στην Ελλαδιτσα μας, τα βαζεις με το βιοπαλαιστη που προσπαθει να συντηρησει την οικογενεια του; Σου ειπε κανεις οτι πεταμε τη σκουφια μας για να ερθουμε στην πρωτευουσα σου; (τη δικια σου, οχι των παππουδων σου, γιατι τοτε που ηταν πρωτευουσα το Ναυπλιο, ηταν κι αυτοι κακομοιρηδες επαρχιωτες!). Εμεις σου φεραμε το καυσαεριο στην Αθηνα; Πως, εσυ κυκλοφορουσες με γαιδουρι πριν ερθουμε με τις σακαρακες μας και σου βρωμισουμε τον αερα της Ακροπολης; Καλα θα κανεις να αναψεις κι ενα κερι σε ολους τους επαρχιωτες που εκαναν την Αθηνα μεγαλουπολη, γιατι χωρις αυτο τον υπερπληθυσμο δε θα εβλεπες ουτε στο ονειρο σου Μετρό και Αττικη Οδο.
Προσωπικα ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ να ερθω στην Αθηνα για τρια χρονια λογω εργασιας, κι απο την ημερα που πατησα το ποδι μου στη βρωμοπολη σας, μετραω τις μερες που θα γυρισω σπιτι μου σαν τους κρατουμενους που μετρανε το υπολοιπο της ποινης τους. Καταλαβαινω βεβαια τη ζηλεια και το φθονο απεναντι σε ολους αυτους που εχουν την πολυτελεια να ανοιγουν το παραθυρο και να γεμιζουν τα πνευμονια τους αερα, απεναντι σε αυτους που ζωντας στην επαρχια μπορουν καθε μερα να πηγαινουν στη θαλασσα ή στην εξοχη, να ξυπνανε στις οχτω και να πηγαινουν στις δουλειες τους (και οχι στις εξι και να ετοιμαζονται για καθημερινο ταξιδι), να γυριζουν σπιτι τους στις 2 και οχι στις 5 αποκαμωμενοι και φυσικα δεν περιμενουν τον Αυγουστο να πανε διακοπες (τις οποιες οργανωνουν απο τον προηγουμενο Δεκεμβρη).
Ειμαι ευτυχης που ειμαι επαρχιωτης, μα πανω απο ολα ειμαι ευτυχης που ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ.
Υ.Γ. Τρια χρονακια ειναι, θα περασουν...
Σπυρος (απο το ονομα ισως καταλαβεις και την καταγωγη μου... και ζηλεψεις, αλλα μην απογοητευεσαι, αν θελησεις καποτε να μετακομισεις στον τοπο μου εγω θα σε υποδεχθω φιλοξενα και με κατανοηση, και οχι με τον τροπο που μιλησες στο φιλο...)
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!