tromaktiko: Ο Μαυρογυαλούρος και οι σημερινοί

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μαυρογυαλούρος και οι σημερινοί



Παρομοιάζουμε συχνά τους σύγχρονους πολιτικούς με το χαρακτηριστικό πολιτικό της κλασικής ταινίας του Αλέκου Σακελλάριου "Υπάρχει και φιλότιμο". Μέγα λάθος!!!  Ο ρόλος ήθελε μεν τον υπουργό να απολαμβάνει όλες τις κρατικές παροχές και ανέσεις ΑΛΛΑ κατά το σενάριο ζούσε μέσα στην άγνοια του για το πόσο διεφθαρμένο και σάπιο είναι το σύστημα... Μόλις το κατάλαβε δήλωσε μια ωραιότατη παραίτηση, τους κατείγγειλε και πήγε σπίτι του. Τέλος διαβεβαίωσε τους απλούς χωρικούς ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τους προστατέψει από τα τρωκτικά της εξουσίας...
Πείτε μου έναν σύγχρονο πολιτικό, από το '74 και μετά, που παραιτήθηκε, κατείγγειλε όλο αυτό το σάπιο "δημοκρατικό" μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας με ονόματα και στοιχεία, και αξιοπρεπώς έκανε ό,τι έκανε και ο Μαυρογιαλούρος... ΚΑΝΕΝΑΣ.
Όλοι γνώριζαν και σιωπούσαν. Γι' αυτό, είναι όλοι συνυπεύθυνοι για το χάλι μας. Περιοριζόμαστε στους σημερινούς. Οι συνταξιούχοι βουλευτές (ναι ,αυτοί με τις παχυλές συντάξεις και τα διεκδικούμενα) έχουν πολύ περισσότερη ευθύνη.
Κάθε σύγκριση, λοιπόν με το Μαυρογιαλούρο είναι ατυχής, είναι όλοι τους απείρως χειρότεροι!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!