Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
4 φιλέτα τόνου καθαρισμένα από κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1.5 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, σπασμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι
Έξτρα ελαιόλαδο για το ψήσιμο στη σχάρα
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, το χυμός λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ και το αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
Προσθέστε το ψάρι στο μίγμα και φροντίστε να το καλύψουν τα αρωματικά σε όλες τις πλευρές.
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και αλείψτε το με ελαιόλαδο. Ψήστε το κάθε φιλέτο για 3-5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σερβίρετε τα φιλέτα απευθείας από το γκριλ και γαρνίρετε με φρέσκα σαλάτα και ανάμικτο ρύζι.
Καλή Όρεξη!