tromaktiko: Ταξίδι στο μελαγχολικό Λονδίνο

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξίδι στο μελαγχολικό Λονδίνο



To Λονδίνο είναι μια Ευρωπαϊκή πόλη που «φοριέται» όλες τις εποχές του χρόνου. Καταπράσινη, καλοκαιρινή, χιονισμένη ή βροχερή, πάντα κάτι ενδιαφέρον έχει να επιδείξει. Αυτή την εποχή «τρέχει» να προλάβει τους Ολυμπιακούς του 2012.

The Big Ben
Πάντα κάτι συμβαίνει στη βρετανική πόλη την οποία άλλη υπεραγαπούν και άλλοι δεν θέλουν καν ν’ακούσουν γι’αυτήν, -καθένας για τους δικούς του λόγους. Όποια πάντως και αν είναι η σχέση σας με το Λονδίνο, αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια σύγχρονη μητρόπολη, ένα multi-ethnic σκηνικό όπου συμβαίνουν τα πάντα. Με φόντο την αριστοκρατική τoυ καταγωγή και τα παλάτια του παρελθόντος είναι μια πόλη που ζει στο σήμερα, βολτάρει σε καταπράσινα πάρκα, αναδεικνύει τις τέχνες, αγαπά τη μόδα, είναι υπερήφανη για το Χάρι Πότερ και τους Beatles, φιλοξενεί κινηματογραφικές πρεμιέρες και θεατρικά δρώμενα, ενώ καταφέρνει και κερδίζει επάξια ένα σωρό αστέρια και τα καρφιτσώνει με υπερηφάνεια, πάνω σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.. Oι επιλογές που έχετε εαν βρεθείτε εκεί, είναι άπειρες! Κάποιες από αυτές ακολουθούν:
Carnaby. Στα 60′s η αγαπημένη περιοχή των Mod και των hippies.
-«Στη Ρώμη φερθείτε σαν Ρωμαίος»! Δοκιμάστε δηλαδή να ξεκινήσετε την ημέρα σας στο διάσημο καφέ-ρεστοράν ‘The Wolseley”, ένα μεγαλόπρεπο κτίριο με μάρμαρα και βενετσιάνικες επιρροές στη διακόσμηση, που θυμίζει σαλόνι του Τιτανικού. Αγαπημένο στέκι της Madonna, της Sienna Miller, της Lady Gaga, κ.α.
-“Fortnum and Mason”: Από τα πιο κομψά πολυκαταστήματα το οποίο έχει σταματήσει στο χρόνο. Στο πολυώροφο πολυκατάστημα, θα βρείτε από τρόφιμα, τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, κλπ, μέχρι λουλούδια, αρώματα, κοσμήματα και καλάθια για πικ νικ. Μπορείτε επίσης να γευματίσετε στο εστιατόριο που διαθέτει, με την British αισθητική.
Το «London Eye»
- Το Λονδίνο ξεχειλίζει από μουσεία και γκαλερί, με ναυαρχίδα το Βρετανικό Μουσείο και την Tate Modern που φιλοξενεί έργα σύγχρονης τέχνης. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Υπάρχουν αναρίθμητες μικρές γκαλερί και ένα σωρό μουσεία, από το Μουσείο Φρόιντ ( 20 Maresfield Gardens) στο Ηampstead, μέχρι το μουσείο Σέρλοκ Χολμς (Βaker street), κλπ, κλπ.
–Από  τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου του 2012 το Λονδίνο θα γίνει το κέντρο του κόσμου. Έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
H περιοχή Neal’s Yard κοντά στο Coven Garden.
- Βολτάρετε στη Μοunt Street στην καρδιά του Mayfair. Εκτός από μόδα και φαγητό, θα δείτε κλασσικά βικτωριανά σπίτια, σε μια από τις καλύτερες περιοχές που φιλοξένησε σπίτια από τον 18ο αιώνα.
-Το Λονδίνο είναι ο παράδεισος των vintage θησαυρών. Ρίξτε μια ματιά στο Virginia antiques, (Portland road). Στην οδό Portobello road στο Νοtting Hill θα βρείτε μαγαζιά με αντίκες. Επισκεφθείτε επίσης το site : http://www.thevintageguidetolondon.com
Βιτρίνα στους δρόμους του Soho.
-Για shopping, εκτός από Harvey Nichols και το Selfridges, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Liberty, στη Regent Street, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του, σαν ένα μικρό κατάστημα το 1875 πουλώντας υφάσματα, διακοσμητικά και αντικείμενα τέχνης από Ιαπωνία και Ασία, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πολυκατάστημα στο οποίο θα βρείτε και  εκπληκτικά είδη για το σπίτι. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε το ‘Browns” όπου θα βρείτε γνωστούς –και όχι μόνο- σχεδιαστές. Από τη Βond street μέχρι το Covent Garden, το West End και τις υπαίθριες αγορές, πάντα, υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Στο κατάστημα “Divertimenti” θα βρείτε εκπληκτικά επιτραπέζια και μαγειρικά σκεύη.
-Εάν θέλετε να δείτε ένα ζωγραφισμένο χαμόγελο στα χείλη των παιδιών σας, επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας «Build-A-Bear Workshop”. Επιλέγετε το λούτρινο ζωάκι που σας αρέσει, αλλά και τα ρούχα που θέλετε να φοράει (από μπαλαρίνα, μέχρι μηχανόβιος) σας το γεμίζουν μπροστά σας και έτοιμο! Kλασσική αξία στα παιχνίδια, παραμένει το ‘Hamleys”.
Το θρυλικό Bar Italia στο Soho (έχει γίνει και τραγούδι από τους Pulp)
-Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον καταπληκτικό φούρνο από την Ιταλία “Princi”. Αξεπέραστος σε γεύση αλλά και διακόσμηση, έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον πλανήτη. Ανοιχτός από το πρωί, τα μεσημέρια σερβίρει και φαγητό. (Wardour Street). Επίσης, πάρτε μια «γεύση» από τις μαγειρικές ικανότητες του γνωστού σεφ Jamie Oliver σε ένα από τα εστιατόριά του. Μην παραλείψετε στο Σόχο, να συνδυάσετε ένα σάντουιτς με prosecco σε ένα από τα μικροσκοπικά, deli-wine bar, ‘Fernandez & Wells” .
-Eπισκεφτείτε την εκπληκτική λαϊκή αγορά Βorough Market, η οποία αποτελεί μια από τις παλαιότερες και πλέον διάσημες αγορές (food market) στον κόσμο. Ο παράδεισος των foodies ξεχειλίζει από τυριά, οπωροκηπευτικά, κρέας, ψάρια, φρέσκο ψωμί και ότι χωράει ο νους σας. Αγαπημένη διαφόρων celebrity σεφ και μεταξύ άλλων και της Γκουίνεθ Πάλτρου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!