tromaktiko: Επανασχεδιάζεται το πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου στη Βουλή

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Επανασχεδιάζεται το πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου στη Βουλή



Στον επανασχεδιασμό του Προγράμματος Προσεισμικού Ελέγχου προχωρεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να... ληφθούν υπόψη οι αλλαγές στη διοικητική δομή του κράτους, λόγω του προγράμματος «Καλλικράτης», όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών, Ιωάννης Μαγκριώτης.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων στην περιοχή της Αιγιαλείας, ο υφυπουργός Υποδομών επισημαίνει, ότι «αν και το Πρόγραμμα του Προσεισμικού Ελέγχου Δημοσίων Κτιρίων, ξεκίνησε το 2001 από την τότε κυβέρνηση, στη συνέχεια δεν υπήρξε η απαιτούμενη στήριξή του από την κυβέρνηση της ΝΔ με αποτέλεσμα ο έλεγχος να περιοριστεί σε μικρό αριθμό Δημοσίων Κτιρίων».

Ο κ. Μαγκριώτης υπογραμμίζει, ότι σήμερα το υπουργείο έχει εντάξει στις προτεραιότητές του την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του Προσεισμικού Ελέγχου και προχωρεί, ήδη, στον επανασχεδιασμό του Προγράμματος.

Αναφέρει, επίσης, ότι έχει ήδη ξεκινήσει το νέο Πρόγραμμα Προσεισμικού Ελέγχου, σε πρώτη φάση από τον ΟΣΚ, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι άλλοι φορείς του υπουργείου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις περιφέρειες, για τα κτίρια αρμοδιότητας τους. Στόχος του προγράμματος είναι να ολοκληρωθεί ο προσεισμικός έλεγχος μέσα σε τακτό χρονικό διάστημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!