tromaktiko: Τρομακτικές διακοπές στην Αίγινα!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τρομακτικές διακοπές στην Αίγινα!



Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί με εσάς και τους αναγνώστες σας, την "tromaktiki" μου εμπειρία στο ξενοδοχείο Kavos Bay Seafront στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.
Πέραν των τετριμμένων παραπόνων περί καθαριότητας, εγκαταστάσεων, υπηρεσιών κλπ (σπασμένη πόρτα, κρύο νερό μετά τη δύση του ηλίου, συλλογή τριχών σε μπάνιο και πάτωμα), θα ήθελα να σταθώ σε άλλα σημεία, διότι τα παραπάνω συμβάδιζαν με την τιμή των 60Ε/διανυκτέρευση :

1) Το ξενοδοχείο απείχε από το κέντρο του χωριού 15 λεπτά με αμάξι (δεν αναφέρω απόσταση με τα πόδια, θα καταλάβετε παρακάτω). Η χρέωση των ταξί για αυτή την απόσταση ήταν 6Ε, αλλά όλα αυτά μέχρι τις 22:00μμ όπου και οι τοπικοί ταξιτζήδες σχολούσαν και αναλάμβαναν τα ραδιοταξί της Αίγινας με χρέωση 15Ε.
2) Ο δρόμος που οδηγούσε στο ξενοδοχείο ήταν ένα δρομάκι ανοιγμένο ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μέσα στο δάσος,χαλικοστρωμένο, χωρίς κατοικημένα σπίτια από κάποιο σημείο και μετά, χωρίς φώτα, και με τους φίλους μας τα "ζωάκια του δάσους" να κόβουν βόλτες εννοείται! Περιττό να αναφέρω πως θα ήταν μεγάλο ρίσκο η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου σε έναν δρόμο τέτοιας κατάστασης. ( Η κάθε προκληθείσα υλική ζημία σε ενοικιαζόμενο όχημα, κοστολογείται από 120-150Ε)
3) Ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο διατηρούνταν μια "φάρμα" με αιγοπρόβατα, κότες και ένα άλογο (ατραξιόν του ξενοδοχείου!!!), που πέραν της "ευωδίας" που προσέφεραν, χρησιμοποιούνταν και για αφύπνιση κάπου κοντά στις 05:30-06:00πμ.(Φυσικά χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση γι αυτό)
4) Η κοντινότερη παραλία απείχε από εκεί 1χλμ. To "Seafront" στον τίτλο του ξενοδοχείου αναφέρεται προφανώς στα βράχια και το πέλαγος που είχε κατά μήκος του γκρεμού στο οποίο ήταν χτισμένο το ξενοδοχείο!!
5) Δεν έλαβα ποτέ απόδειξη πληρωμής, διότι ο κύριος στη ρεσεψιόν, ισχυριζόταν πως η γυναίκα του διαχειρίζεται τα οικονομικά και δεν ξέρει ο ίδιος που είναι το μπλοκάκι!! (Εν έτη 2011)

Εννοείται πως πληροφόρηση για τις αποστάσεις δεν υπήρξε ούτε μέσω booking, ούτε μέσω ξενοδοχείου σε τηλεφωνική επικοινωνία για την επιβεβαίωση της κράτησης. Αντίθετα το ξενοδοχείο υποστήριζε πως μιλάμε για μια απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια, δεν διευκρίνιζε όμως πως αναφερόταν στα πόδια του Κεντέρη! Δεν θεωρώ πως η αναγραφή της χιλιομετρικής απόστασης ανταποκρίνεται σε αυτό που ονομάζουμε πληροφόρηση, διότι μιλάμε για ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος, αποκομμένο από ηλεκτροδότηση και πολιτισμό! Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην πρωτοφανή αναίδεια των ανθρώπων του ξενοδοχείου, οι οποίοι όταν τους εκφράσαμε τα παράπονα μας μας πρότειναν: να τα μαζέψουμε και να ξεκουμπιστούμε αν δεν μας αρέσει, αφού φυσικά τακτοποιήσουμε την οικονομική μας εκκρεμότητα.
Θεωρώ πως τέτοιου είδους "καταλύματα", διότι μόνο έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω, προσφέρονται για ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ και μόνον, και σε συνδυασμό με την συμπεριφορά που εξέλεβα, πιστεύω πως καταστρέφουν τον τουρισμό σε μέρες που τον έχουμε τόση ανάγκη!

ΥΓ : Αν παρόλα αυτά θέλετε να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο, σας συμβουλεύω να προμηθευτείτε άρβυλα, σχοινιά ανάβασης/κατάβασης, αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων, ωτοασπίδες για τον κόκορα και φυσικά καρότα για το άλογο!!! ( Το χιούμορ έσωσε πραγματικά αυτό που περάσαμε εκεί!)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!