tromaktiko: Νέα οπτική εμπειρία

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα οπτική εμπειρία



Η Eyevis προχωρά πολλά βήματα εμπρός στα προβολικά συστήματα με την παρουσίαση των OmniSHAPES. Πρόκειται για μία νέα οπτική εμπειρία και μία νέα λύση απεικόνισης για εγκαταστάσεις υψηλής απόδοσης video wall σε διάφορα σχήματα.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης ώστε η Eyevis να παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα στην Έκθεση InfoComm του Orlando.

Το OmniSHAPES της Eyevis χρησιμοποιεί modules απεικόνισης οπίσθιας προβολής. Το μικρό μέγεθος του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί (ως αυτόνομη μονάδα, αλλά και συνδυαζόμενη με άλλες ίδιες μονάδες) για τη δημιουργία οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους video wall είναι πολύ σημαντικό, εξυπηρετώντας την υλοποίηση διαφόρων επιφανειών προβολής, σε σχεδόν άπειρο αριθμό configurations.

Πλήθος δυνατοτήτων από το OmniSHAPES
Έκαστο module διαθέτει δική του εσωτερική μονάδα επεξεργασίας σήματος για το τέλειο γεωμετρικό ταίριασμα στην πραγματική εικόνα της πηγής, που απεικονίζεται στο κατάλληλο τμήμα. Με την κατάλληλη διευθέτηση του set up, το OmniSHAPES αναδεικνύει πολλά από τα πλεονεκτήματα του.

Πρώτο και καλύτερο το σχήμα του, που δεν περιορίζεται σε μία ορθογώνια οθόνη. Χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία warping και shaping, με προσαρμογές της τεχνολογία openWARP της Eyevis, το OmniSHAPES μπορεί να κτίσει μία μεγάλη ή μικρή οθόνη σχεδόν οποιασδήποτε μορφής.
Στην InfoComm 2011, η Eyevis παρουσίασε εξαγωνικά, πενταγωνικά και ορθογώνια modules, αλλά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη μπορεί να δημιουργηθεί οποιοδήποτε σχήμα. Καλύπτονται λύσεις κλασσικών formats οθονών όπως 16:9, 4:3, τετράγωνη, honeycomb shape ή οποιοσδήποτε άλλης μορφής που είναι κατάλληλη για χρήση σε διαφημιστικές, τηλεοπτικές (Studio, Πλατώ, Εξωτερικά Γυρίσματα), συναυλιακές και ενημερωτικές εφαρμογές (Digital Signage κ.α.).

Ένα εξίσου αξιοσημείωτο γεγονός είναι το λεγόμενο funnellike assembly του βασικού frame, με το οποίο είναι εφικτή η δημιουργία κάτοπτρου, straight, ή κοίλων τοποθετήσεων του OmniSHAPES. Η συγκεκτιμένη δυνατότητα εξυπηρετεί εγκαταστάσεις με διαφορετικές επιφάνειες προβολής, διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.
Σύμφωνα με την Eyevis, με το OmniSHAPES πρακτικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στην σχεδίαση ενός video wall.
Όπως προαναφέραμε, η σχεδίαση του, το modular concept του OmniSHAPES με τα τρία βασικά συστατικά (οθόνη προβολής, βασικό frame και projector) εξασφαλίζει για παράδειγμα στους AV-suppliers ότι μπορούν να έχουν σε stock τον απαιτούμενο αριθμό από projectors, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί-συνεργαστεί και με άλλα βασικά πλαίσια και οθόνες προβολής σε διαφορετικά σχήματα (όταν πρόκειται για μεγαλύτερες εφαρμογές). Η συντήρηση της μονάδας είναι εύκολη τόσο από το εμπρός όσο και από το πίσω τμήμα της. Σε περίπτωση που η συντήρηση ή τυχόν επισκευή δεν μπορούν να γίνουν on site, τώρα είναι ευκολότερο να αντικαταστήσετε μόνον τη μονάδα projector, αντί να αντικαταστήσετε και να λύσετε όλο το σύστημα.

Εύκολη συναρμολόγηση, λειτουργία και συντήρηση, καθώς και επιχειρησιακή ασφάλεια μαζί με τα μακρά διαστήματα λειτουργίας μεταξύ των προβλεπόμενων συντηρήσεων είναι τα δυνατά ατού του, τα οποία στηρίζονται στην ύπαρξη ποιοτικών εξαρτημάτων.

Τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Η μονάδα προβολής αποτελεί το απόσταγμα της εκτεταμένης εμπειρίας της Eyevis στον τομέα της LED-lit DLP® οπίσθιας προβολής. Χρησιμοποιεί σύστημα 1-chip DLP με τρία RGB LEDs, παρουσιάζοντας όχι μόνον άψογα χρώματα, αλλά και απόδοση ολοζώντανης εικόνας για περισσότερες από 60.000 ώρες.

Η παρουσία στο OmniSHAPES της λειτουργίας Auto-Colour-Tracking, που συναντάμε στην σειρά cube της Eyevis, είναι σημαντική.
Η επιλογή multi-display colour brightness adjustment επιτρέπει την πλήρη αυτοματοποιημένη ρύθμιση και εξισορρόπηση όλων των συνδεδεμένων μονάδων στο video wall. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτούνται πλέον manual ρυθμίσεις.
Καλύπτονται φυσικά όλες οι θερμοκρασίες χρώματος, με παρουσία των μακράς αντοχής και υψηλής ακριβείας χρωμάτων, χάρη στην LED τεχνολογία της Eyevis, ενώ παρέχονται και εκτεταμένες ρυθμίσεις ως προς τις χρωματικές επιλογές.

Το βασικό frame διακρίνεται για την στιβαρή μεταλλική δομή του και προσφέρει integrated air ducts και μηχανισμούς locking για την σύνδεση και το ταίριασμα των modules. Η σταθερότητα του συστήματος είναι απίστευτη. Self-supporting ή αναρτώμενες κατασκευές μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς την ανάγκη άλλων υλικών, χάρη στο άψογο ταίριασμα μεταξύ των σχημάτων. Το frame διαθέτει έναν ικανό αριθμό από σημεία mounting για σταθερή εγκατάσταση στις περισσότερες θέσεις.

Η Eyevis μας ανέφερε ότι οι πρώτες δοκιμές που έγιναν με πρωτότυπες κατασκευές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας επιβεβαίωσαν την άψογη προσαρμοστικότητα, την ποικιλομορφία και την αποτελεσματικότητα αυτού του μικρού προβολικού θαύματος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!