tromaktiko: Στα Δικαστήρια οδηγείται η Γερμασόγεια Λεμεσού επειδή δεν πληρώνει τέλη νερού

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Στα Δικαστήρια οδηγείται η Γερμασόγεια Λεμεσού επειδή δεν πληρώνει τέλη νερού



Στα Δικαστήρια τελικά θα λύσουν τις οικονομικές τους διαφορές Κυβέρνηση και Δήμος Γερμασόγειας, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 1986 παραλείπει...
να καταβάλει τα οφειλόμενα τέλη αγοράς νερού στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Το αρμόδιο Κυβερνητικό Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, κατέφυγε ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταχώρησε αγωγή εναντίον του Δήμου Γερμασόγειας απαιτώντας να του καταβληθεί ποσό ύψους 12 εκατ. ευρώ (€10 εκατ. + €2 εκατ. τόκοι) που αντιπροσωπεύει την αξία του νερού που αντλήθηκε από το υδροφόρο στρώμα της κοίτης του ποταμού Αμαθου και πωλήθηκε στο Δήμο.

Tο αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα επικαλούμενο σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την επιβολή τέλους για κάθε κυβικό μέτρο πόσιμου νερού που αντλείται από το υδροφόρο στρώμα της κοίτης του ποταμού Άμαθου, απορρίπτει το αίτημα του Δήμου Γερμασόγειας για διαγραφή των καθυστερημένων οφειλών, και την απαλλαγή του από την καταβολή του τέλους άντλησης.

Σε υπόμνημα προς τον Δήμο Γερμασόγειας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει κεκτημένα δικαιώματα χρήσης υδροφόρων στρωμάτων, ενώ για να ανταποκριθεί το υδροφόρο στρώμα του ποταμού στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής σε πόσιμο, απαιτείται τεχνητός εμπλουτισμός από τα φράγματα Γερμασόγειας και Κούρη. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η επιβολή τέλους άντλησης γι’ αυτό δεν τίθεται θέμα απαλλαγής του Δήμου Γερμασόγειας από την επιβολή του τέλους.

Από την πλευρά του ο Δήμος Γερμασόγειας, επικαλούμενος διάφορους λόγους δεν ανταποκρίνεται στην αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού και αξιώνει την ένταξη της υδρευόμενης περιοχής του στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) με την παράλληλη διαγραφή των οφειλόμενων τελών αγοράς νερού στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!