tromaktiko: Φοιτητικές παρατάξεις

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Φοιτητικές παρατάξεις



Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ.. Γνωστό ρεφρενάκι που πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να αποτελεί μουσικό backround στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας...
Της χώρας του Αριστοτέλη, του Σωκράτη, του Βουλγαράκη ,της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ.

Είναι χαρακτηριστικό μας από την άλλη πως η θολοκουλτούρα που μας δέρνει ασταμάτητα, θα μας κράταγε δέσμιους των αποφάσεων της μειοψηφίας. Είναι πραγματικά άδικο, απεχθές και τριτοκοσμικό το γεγονός πως η εξεταστική είναι στον αέρα αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές. Πόσο μάλλον επειδή αυτή η κατάληψη οργανώθηκε από αυτούς που πολιτικά (ψηφοθηρικά εννοώ-Ελλαδιστάν ζούμε-) ‘’πάταγαν’’ στην εξαφάνιση της από το πανεπιστήμιο του 2011.

Φίλοι μου, ας μην κοροϊδευόμαστε.. Οι φοιτητικές παρατάξεις ήταν ένα απότοκο της ελληνικής λαμογιάς και του πολιτικού-βουλευτικού συστήματος. Πίσω από κάθε οργάνωση υπάρχει ένας φοιτητοπατέρας και πάνω από αυτόν ένας βουλευτής. Σαν γνήσιος μικρόκοσμος η παράταξη φιλοξενεί τα ρουφιανάκια και τα χαμαλόπουλα. Αυτές οι δύο ομάδες κάνουν τα πάντα προκειμένου να εισχωρήσουν στα ανώτερα στρώματα (επιβεβαίωση πως οι πολιτικές ομάδες στα πανεπιστήμια είναι πιστά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας)

Έλα όμως που ξημέρωσε η μέρα της κρίσης, όχι της θεολογικής, αλλά της οικονομικής. Και σου είπε Άννα μετά «be european»… αλλά πως;

Αυτό λοιπόν που όσα sudoku και να λύσω δεν θα καταλάβω ποτέ είναι το εξής: Γίνεται να αγαπάει το πανεπιστήμιο κάποιος όταν έχει νταραβέρια με μπράβους και τους φέρνει για καφεδάκι στις παρακείμενες καφετέριες προκειμένου να κόβουν κίνηση;

Οι γενικές συνελεύσεις λοιπόν που στον αέρα των αιθουσών των οποίων διεξάγονται, μπλέκονται μαζί με τον ατέλειωτο καπνό από τα τσιγάρα των ‘’συνδικαλιστών’’ λέξεις όπως ‘’δημοκρατία’’,‘ ’αγώνας’’, κρύβουν πολλά και ένοχα μυστικά.

Μυστικά μικρά ή μεγάλα. Μικρά όπως ρουσφέτια μεταξύ καθηγητών και φοιτητοπατέρων του τύπου ‘’Πέρνα με και θα προτείνω το μάθημα επιλογής στους νεοεισαχθέντες’’ και μεγάλα του τύπου παροχή προστασίας από νονούς της νύχτας με πολύ περίεργο παρελθόν. Εντολές από πρώην συμβούλους υπουργών που υπάρχουν ακόμα στους φοιτητικούς καταλόγους ακόμη και αν σαραντάρισαν.. Απειλές πως θα πάθει κακό όποιος από μέσα πουλήσει προς τα έξω τα εν οίκω.. Καταστάσεις μαφίας... Καθημερινό και άγριο ξύλο μεταξύ νέων 20 χρονών απλά επειδή δεν υπηρετούν τον Σαμαρά, αλλά τον ΓΑΠ. Πρακτικές που οδηγούν μόνο σε εξαθλίωση και όχι σε αναβάθμιση.

Ναι κύριοι αυτά ισχύουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο.. Αυτά και πραγματικά δεν έγραψα ούτε το 1/100. Και εν τέλει, επειδή το γνωστό ελληνικό ρητό προστάζει μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια απλά δείτε πως αιματοκυλίζονται κάθε Μάη εκεί που σήμερα κάνουν αγκαλιές οι ‘’συνδικαλιστές’’.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!