Συνταγή για 3-4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 χούφτα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
1 αυγό χτυπημένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία:
Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, τα αρωματικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, και το δυόσμο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το τυρί, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ταυτόχρονα κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε κουταλιά-κουταλιά τον χυλό μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτεδες μας και στις δύο πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Σερβίρετε τους ντοματοκεφτεδες σας ζεστούς με φρέσκο ψωμί και γιαούρτι. Καλή Όρεξη!