tromaktiko: Κάθοδος των Κινέζων στην Πάφο - Ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθοδος των Κινέζων στην Πάφο - Ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες



Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι «εμπνέει» τους Παφίτες επιχειρηματίες του τουριστικού και κατασκευαστικού τομέα για πραγματοποίηση ανοιγμάτων τα οποία δεν συνήθιζαν. Έτσι ίσως εξηγείται το συνεχές πήγαινε-έλα εκπροσώπων από χώρες που σπανίως αποτελούσαν προ της κρίσης σημαντικούς εταίρους για την τουριστική ή κατασκευαστική βιομηχανία της Πάφου.

Μετά την εντατικοποίηση των επαφών το τελευταίο διάστημα με Ρώσους μεγιστάνες του χρήματος και με Ισραηλίτες επιχειρηματίες, στην Πάφο έφθασαν -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ»- και Κινέζοι επιχειρηματίες οι οποίοι ερευνούν τη δυνατότητα επενδύσεων τουριστικής και κατασκευαστικής φύσης στην επαρχία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι εκπρόσωποι κινέζικων επενδυτικών οίκων έχουν έρθει στην Πάφο προσκεκλημένοι μεγάλης αναπτυξιακής εταιρείας της επαρχίας με την οποία έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασία εκτός Πάφου.

Οι Κινέζοι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι μάλιστα από τους αρμόδιους του εν λόγω ομίλου, είχαν συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου με τον Δήμαρχο Σάββα Βέργα. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν εθιμοτυπικός, με τους Κινέζους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τα φυσικά πλεονεκτήματα που διαπίστωσαν κατά την εδώ παραμονή τους.

Τις πληροφορίες μας επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Πάφου, ο οποίος επεσήμανε ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία είτε από κρατικής είτε από ιδιωτικής πλευράς αναλαμβάνεται αυτό το διάστημα για αναπτυξιακή ώθηση στην προβληματική οικονομία της Πάφου, είναι καλοδεχούμενη. Στο μεταξύ, η συνεχής επαφή Ρώσων και Ισραηλινών επιχειρηματιών με τις Αρχές της Πάφου, θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Βέργας επεσήμανε ότι οι επενδυτές αυτοί έχουν εκφράσει επιθυμία για επαφές αυτή τη φορά με το ΕΒΕ Πάφου και άλλους εκπροσώπους παραγωγικών κλάδων, προκειμένου να δρομολογηθούν εμπορικές και άλλες συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών και της Πάφου, καθώς και μεταξύ του Επιμελητηρίου και αντίστοιχων φορέων δικών τους πόλεων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!