tromaktiko: Απολογείται την Τρίτη ο ιερέας για το χρυσό κοράνι

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Απολογείται την Τρίτη ο ιερέας για το χρυσό κοράνι



Σοβαρά ερωτηματικά εξακολουθεί να προκαλεί το καθεστώς υπό το οποίο βρέθηκε στα χέρια του 42χρονου ιερέα από το Λαράνι το χρυσοποίκιλτο Κοράνι του 13ου αιώνα.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για το Κοράνι του Σουλτάνου, το οποίο αναζητούν διακαώς αραβικές χώρες. Μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν έντονες πιέσεις για την ανάκτησή του.
Τόσο ο 42χρονος όσο και οι συγκατηγορούμενοι του, οι τέσσερις Κρητικοί (δύο Ηρακλειώτες και δύο Ρεθυμνιώτες) και ο Αθηναίος αναμένεται να απολογηθούν αύριο.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, καθώς σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και περί όπλων. Επιπλέον, στον ιερέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο 42χρονος ιερέας υποστηρίζει ότι το Κοράνι είναι οικογενειακό κειμήλιο και ότι το έφερε από την Μικρά Ασία ο παππούς του.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας συγκαλεί , όπως έγινε γνωστό, το Επισκοπικό Δικαστήριο προκειμένου να συζητήσει, με βάση τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, το θέμα (και το μέλλον στην ιεραρχία) του κληρικού.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!