tromaktiko: Βρόμικα νερά σε παραλία της Πάφου καταγγέλλουν λουόμενοι

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βρόμικα νερά σε παραλία της Πάφου καταγγέλλουν λουόμενοι



Εντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες οι κολυμβητές που συχνάζουν στην πλέον δημοφιλή παραλία της Πάφου, για την καθαρότητα των νερών στην περιοχή. Ο λόγος για τα φημισμένα Δημοτικά Μπάνια, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες λουομένων που συχνάζουν στην περιοχή, εδώ και πολλά χρόνια η θάλασσα έχει υποστεί εμφανείς και με γυμνό μάτι επιπτώσεις από τη δραστηριότητα επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου στην περιοχή του μόλου της Κάτω Πάφου.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που τράβηξαν το πρωί της Κυριακής λουόμενοι και απέστειλαν ήδη και στις αρμόδιες δημοτικές αρχές, τα νερά στην περιοχή έχουν αλλοιωθεί σε πολύ ορατό βαθμό από τη ρίψη λυμάτων και άλλων ακαθαρσιών.

Με δηλώσεις του στον «Φ» ο κ. Γιώργος Παχύς επεσήμανε ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εντοπίζεται μέχρι και στο σημείο από όπου οι λουόμενοι εισέρχονται στη θάλασσα. Αντίστοιχες καταγγελίες έκανε στο πρόσφατο παρελθόν και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο υποστήριξε ότι κάποιοι επιχειρηματίες θαλασσίων σπορ δεν χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις συλλογής και απομάκρυνσης των λυμάτων στο λιμανάκι προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οικονομικά και «φροντίζουν» να αφήνουν τα λύματά τους στα ανοιχτά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!