tromaktiko: Φθινόπωρο στο Καρπενήσι

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινόπωρο στο Καρπενήσι



Βαφτίστηκε -όχι άδικα- η Ελβετία της Ελλάδας. Πολυτελή σαλέ, σπίτια με ψηλές δίρριχτες στέγες και τα ωραιότερα ελατοδάση που έχεις αντικρίσει ποτέ.
Μαγευτικές βουνοκορφές σε περικυκλώνουν με τις καταπράσινες πλαγιές τους ανάμεσα σε ποτάμια, λίμνες, φαράγγια και γέφυρες. Όλα θυμίζουν κάτι από Αλπική ζώνη.
 Κι ενώ το Καρπενήσι αποτελεί εδώ και χρόνια, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της χώρας, έχει καταφέρει να διατηρήσει στο απόλυτο το παραδοσιακό του χρώμα. Αγνά προϊόντα, οικοτεχνίες, πετρόχτιστα χωριά, ντόπια κουζίνα και φιλόξενοι, αυθεντικοί άνθρωποι...
Κι ενώ ο καιρός μας έκανε τη χάρη να ζήσουμε λίγο ακόμη με την ψευδαίσθηση του καλοκαιριού είναι γεγονός πως ο χειμώνας μας γνέφει πια για τα καλά. Τα ψέματα τέλειωσαν. Άλλωστε στο Καρπενήσι η θερμοκρασία παραμένει σταθερά τουλάχιστον 10 βαθμούς χαμηλότερα απ’ ότι στα πεδινά της χώρας. Εκεί το καλοκαίρι κρατά 20 μόλις μέρες, κι καύσωνας αποτελεί άγνωστη λέξη για τους ντόπιους. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ‘χουχουλιάσματα’ πλάι στο τζάκι, ζεστά ποτά, καθαρό αεράκι κι εκδρομές σε ονειρικά τοπία. Ο καιρός έφτασε. Ξετρυπώστε μπότες και κασκόλ και τολμήστε την πρώτη ‘φθινοπωρινή’ απόδραση σ’ ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.
Άγιος Νικόλαος
Θα περάσουμε το τούνελ του Τυμφρηστού με την πυκνή ομίχλη, σαν διάφανο πέπλο, να σκεπάζει τα πάντα. Θα μας υποδεχτεί το αναμμένο τζάκι, οι ξύλινες οροφές και τα παχιά παπλώματα. Το πρωί θα γευτούμε μια τεράστια ποικιλία από σπιτικές μαρμελάδες - σύκο, κράνο, βατόμουρο, καρότο και σπιτικές αυγόφετες πασπαλισμένες με ζάχαρη...

prassia-eyrytanias.blogspot.com





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!