tromaktiko: Οι ακριβοπληρωμένοι Εφοριακοί μας!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ακριβοπληρωμένοι Εφοριακοί μας!



Τελικά το Υπουργείο Οικονομικών αναθέτει την πάταξη της φοροδιαφυγής σε ιδιώτες και δικηγορικά γραφεία! Για να καταλάβουμε το απλό της υπόθεσης, οι εφοριακοί μας -και δεν διαφωνεί κανείς με αυτό - θεωρούνται από τους πιο ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους. Οι αποδοχές τους για μας τους υπόλοιπους φαντάζουν αστρονομικές. Και όμως αυτό που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι το αναθέτουν τώρα σε εξωτερικούς συνεργάτες. Όταν πριν λίγο καιρό είχαν ορίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, η κυβέρνηση φρόντισε να τους εξασφαλίσει αυτά που έχαναν με την περιβόητη "Προσωπική διαφορά", την οποία βέβαια είδε η Tρόικα και πήρε τα μάτια της και έφυγε! Όσο υπήρχε η υπόσχεση της προσωπικής διαφοράς από την Κυβέρνηση εφοριακοί και τελωνειακοί ανέστειλλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Και επανέρχονται τώρα πάλι...που χάνουν τους μισθούς τους!

Αν είναι δυνατόν να χρυσοπληρώνεις υπαλλήλους, αυτοί να μην παράγουν τα αναμενόμενα και να αναθέτεις τη δουλειά τους αλλού, με πρόσθετη επιβάρυνση για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Επιτέλους ας καταλάβουν εκεί στην εφορία ότι δεν αποτελούν καμία ιδαίτερη κάστα δημοσίων υπαλλήλων. Και δεν είναι κάτοχοι κανενός τρομερού πτυχίου...Κατά 300άδες μπαίνουν στα Οικονομικά τμήματα των Πανεπιστημίων με μέσο όρο που δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση τους μέσους όρους άλλων πτυχιούχων του δημοσίου που αμοίβονται πενιχρά σε σχέση με τους εφοριακούς. Άσε που πολλοί από αυτούς δεν έχουν μπει και με κανέναν ΑΣΕΠ και όταν λέω ΑΣΕΠ εννοώ γραπτές εξετάσεις και όχι υποβάλλω τα χαρτιά για φωτογραφικές θέσεις ή με διορίζει κάποιος γνωστός βο-υ-λευτής!

Επιτέλους ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εκλεκτούς...Απλά τα πράγματα Υπουργάρα της Οικονομίας. Απλά για ένα μωρό όχι για έναν πτυχιούχο της δικής σου εμβέλειας! Που αν ήμουν πατέρας σου θα ντρεπόμουν για τα λεφτά που πλήρωσα να σε σπουδάσω για να μην είσαι ικανός να πράξεις τα αυτονόητα!

Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, σας ενημερώνω ότι ναι είμαι δημόσιος υπάλληλος που διορίστηκα με γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, και μάλιστα το πτυχίο μου είναι ανώτερο από εκείνο του Οικονομικού που διαθέτει μία μερίδα των Εφοριακών (γιατί πολλοί από αυτούς δε διέθεταν τίποτα άλλο από γλώσσα ή κομματική προσύλωση ή κομματική ταυτότητα, που τον βόλεψε στη θέση του, την οποία κιόλας δεν είναι σε θέση να την τιμήσει παράγοντας τα αναμενόμενα αποτελέσματα. ΕΛΕΟΣ πια!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!