tromaktiko: Καταγγελία κατά του υποκαταστήματος ΙΚΑ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία κατά του υποκαταστήματος ΙΚΑ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης



Υποτίθεται οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ έχουμε τώρα τη δυνατότητα να επισκεφτούμε ιδιώτη γιατρό ο οποίος είναι συμβεβλημένος ώστε με αυτόν τον τρόπο να υπάρξε...
αποσυμφόρηση και καλύτερη εξυπηρέτηση. Στην πράξη όμως αυτό ακυρώνεται.

Πρώτον ο ιδιώτης γιατρός δεν έχει δικαίωμα να γράψει χρόνια συνταγή με αποτέλεσμα ή θα πρέπει κάθε μήνα να τον επισκέπτομαι ή στην περίπτωση που θέλω να μου γράψει για τρεις μήνες που είναι το μέγιστο να πρέπει να βρω διαθέσιμο ιατρό στο ΙΚΑ, δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις την ταλαιπωρία (μικρή ή μεγάλη) δεν μπορώ να την αποφύγω. Φαντάζομαι αυτό είναι θέμα γενικότερο του ΙΚΑ και όχι ειδικό του υποκαταστήματος στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη.

Χρειάστηκε να κάνω μικροβιολογικές εξετάσεις που μου έγραψε ο ιδιώτης ιατρός και εδώ είχα δεύτερη ταλαιπωρία έστω και μικρή γιατί έπρεπε να περάσω από τα γραφεία του ΙΚΑ να τις εγκρίνουν, βέβαια τις ίδιες μικροβιολογικές εξετάσεις που μέχρι τώρα τις έγραφε ο ιατρός του ΙΚΑ ποτέ δε χρειαζόταν αυτή η διαδικασία.

Επίσης στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης υπήρχε ανακοίνωση πως δεν εγκρίνονται από ιδιώτες ιατρούς συνταγές που αφορούν χρήματα όπως είναι τα γυαλιά, ειδικά ανατομικά παπούτσια κλπ. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η συνταγή ιατρού του ΙΚΑ. Αν και στην παρούσα χρονική στιγμή δεν με απασχολούσε το θέμα ρώτησα τον αρμόδιο υπάλληλο σύμφωνα με ποιο νόμο/διάταξη δεν εγκρίνονται οι συγκεκριμένες συνταγές από ιδιώτες ιατρούς αφού η ανακοίνωση δεν έγραφε κάτι τέτοιο, η απάντηση που πήρα ήταν από τη διοίκηση του ΙΚΑ. Φαντάζομαι του υποκαταστήματος και όχι κεντρικά διαφορετικά θα υπήρχε ο νόμος/διάταξη.

Τέλος σήμερα πήγα στις αιμοληψίες του υποκαταστήματος ώστε να κάνω τις εξετάσεις και είχαν αναρτημένη ανακοίνωση πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην περίπτωση που είναι από ιδιώτες ιατρούς παραδίδονται μόνο μεταξύ 11:45 με 12:45 καθημερινά και πάλι χωρίς να υπάρχει κάποιος αριθμός απόφασης/νόμου/διάταξης στην οποία να έχουν βασιστεί. Δηλαδή θα πρέπει να ζητήσω από τον εργοδότη μου άδεια και να τη χρεωθώ για κάτι που είναι ενός δευτερολέπτου δουλειά για να δώσουν το χαρτί με τα αποτελέσματα όταν είναι έτοιμα.

Όταν ρώτησα αν γίνεται να περάσω 7 ή 7:30 το πρωί της επομένης που θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα, δηλαδή την ώρα που ανοίγουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ για το κοινό, πήρα σαν απάντηση να στείλω κάποιο δικό μου πρόσωπο να παραλάβει τα αποτελέσματα για λογαριασμό μου ξανά μεταξύ 11:45 με 12:45, δηλαδή να καταστρατηγηθεί και το ιατρικό απόρρητο.

Χρειάστηκε να γίνω ειρωνικός και να πω πως θα τους πάω το λογαριασμό για τη χρέωση της μίας μέρας αδείας που θα πάρω για να μου πει η υπάλληλος στις αιμοληψίες πως για πρώτη και τελευταία φορά θα μπορούσαν να μου κάνουν τη χάρη να περάσω να πάρω τα αποτελέσματα μετά από δύο μέρες. Ασχέτως που βγαίνουν την ίδια μέρα – το ξέρω γιατί μέχρι τώρα την ίδια μέρα που έκανα τις εξετάσεις πήγαινα στον ιατρό του ΙΚΑ για να μου τις δώσει και να με ενημερώσει σχετικώς.

Δεν ξέρω αν είναι γενική πολιτική του ΙΚΑ για να αγανακτήσει ο κόσμος με το νέο σύστημα των ιδιωτών ιατρών ή μόνο του υποκαταστήματος στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως και να έχει είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην πράξη.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!