tromaktiko: Σχετικά με την απάντηση: Περί φοροκάρτας!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με την απάντηση: Περί φοροκάρτας!



Νομίζω πως τα βλέπετε τα πράγματα πολύ κοντόφθαλμα αφορά Απάντηση: Περί φοροκάρτας! Δεν ξέρω τι θα κάνουνε με την φοροδιαφυγή, αλλά διαφωνώ κάθετα με την υποχρέωση να την χρησιμοποιούνε όλοι.Αυτό που θέλουνε να κάνουνε είναι να αναγκάσουνε ανθρώπους οι οποίοι προτιμούν να αποταμιεύουν τα χρήματά τους στο να καταναλώνουν τα χρήματα άσκοπα μόνο και μόνο για να γεμίσει η φοροκάρτα με το όριο του 50% του εισοδήματος ώστε να μην πέσει πρόστιμο.

Εγώ δηλαδή που μένω με την μητέρα μου και η μητέρα μου κάνει όλα τα ψώνια του σπιτιού ενώ εγώ έχω πολύ λιγότερα έξοδα για ποιόν λόγο να μην μπορώ να πάρω μια απόδειξη από αυτές που μάζεψε η μητέρα μου και να την βάλω στην δική μου φορολογική ? Για ποιον λόγο να πληρώσω πρόστιμο επειδή δεν θα φτάσω τα 3000 ευρώ αποδείξεις ? Είναι άδικο και δεν πρέπει να ισχύσει η υποχρέωση να την χρησιμοποιούνε όλοι. Αυτό που θέλουν είναι να μην μπορούν τα άτομα μιας οικογένειας να μοιράζονται μεταξύ τους αποδείξεις για να πληρώσουν λιγότερα.

Πέρα από αυτά η ουσία είναι μια οτι αν δεν μπορεί η εφορία να ελέγχει online την εξέλιξη ενός τραπεζικού λογαριασμού (διότι εκεί κατατίθενται τα μαύρα) τότε δεν θα γίνει τίποτα. Η χρήση της φοροκάρτας πρέπει να είναι προαιρετική για όποιον θέλει να μην ταλαιπωρείτε να αθροίζει εκατοντάδες και χιλιάδες αποδείξεις με τα κομπιουτεράκια. Αν δεν συμμετέχουν στα έξοδα μιας οικογένειας η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ οι ΔΕΚΟ τα κινητά κλπ τι να μαζέψει ο άλλος στο 50% του εισοδήματος ?

Συμφωνώ οτι η φοροκάρτα θα βοηθήσει ορισμένους φορολογούμενους να απαλλαχθούν από το μάζεμα χιλιάδων αποδείξεων, αλλά μέχρι εκεί. Πέραν τούτου όπως έχω πληροφορηθεί χωρίς να ξέρω αν είναι σωστά ή λάθος αυτά που θα πώ, για να υπάρξει πρακτικά πάντα η προϋπόθεση να στηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός όπου πέραν των τεχνικών θεμάτων της φοροκάρτας να μπορεί το κράτος να ελέγχει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων αλλά και να είναι σε θέση οι εφοριακοί να ελέγξουν όλα τα έντυπα του πόθεν έσχες ακινήτων κινητών στοιχείων εισοδημάτων δαπανών κτλπ γράφουν σωστά στοιχεία και όχι λάθος για να παρακινήσουν τις φορολογικές αρχές, τότε θα πάρει παααρα πολύ καιρό. Εδώ πέρα περιμένω από τον Μάιο να μου έρθει το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος και δεν ήρθε, τι άλλο να συζητάμε τώρα.

ΑΝΑΓ ΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!